SEGRE
Gerard Albadalejo, amb un jugador de l’Hèrcules, en un moment del partit d’ahir.

Gerard Albadalejo, amb un jugador de l’Hèrcules, en un moment del partit d’ahir.ITMAR FABREGAT

Creat:

Actualitzat:

E

l creador de la Ford Motor Company, Henry Ford, passava per ser un home resolutiu. Afirmava que “la majoria de les persones gasten més temps i energies a parlar dels problemes que a afrontar-los”. El president del Lleida, Albert Esteve, també ha demostrat en els set anys d’història d’aquest club que en qüestions esportives no li agrada perdre el temps i que quan sorgeix un problema –i en futbol, no guanyar partits ho és– opta per solucionar-lo com més aviat millor.

Però el futbol no és com les matemàtiques i dos i dos de vegades no sumen quatre. Des que el Lleida Esportiu es va posar en marxa, Esteve no ha ocultat que el seu objectiu és portar el club fins al futbol professional. La disputa de tres play-offs n’és una bona prova, d’això. I aquesta temporada, l’objectiu no ha variat. Però fa sis jornades que l’equip, després d’un bon inici de temporada, en el qual va arribar a situar-se en posicions de play-off, no guanya, ha sumat només 3 dels últims 18 punts en joc i s’ha embussat a la classificació. Això, per a Albert Esteve, és un problema.

I ja fa temps que busca solucions que, en futbol, passen per moure cromos. Ja és habitual que a cada mercat d’hivern el Lleida incorpori jugadors, unes vegades amb més encert i altres amb menys, però els jugadors del Lleida ja han de saber que se’ls contracta perquè donin resultats.

Esteve coneix també la mentalitat de l’aficionat del Lleida que, al cap i a la fi, no és gaire diferent de la de l’aficionat de qualsevol altre equip. Vol guanyar.

Tret dels seguidors de pedra picada, que van al camp faci fred o calor, hi hagi boira o pluja, a la gran majoria no els agrada patir i el que volen és veure el seu equip lluitant per objectius ambiciosos. És una obvietat que en un play-off el camp s’omple i que, si no hi ha res en joc, al Camp d’Esports estem en família. Així les coses, també és una obvietat que hi haurà cares noves a l’equip i, encara que hi ha una plaça lliure, al club no li tremolarà el pols si cal alliberar més fitxes.

tracking