SEGRE
Javi López controla la pilota en el matx que va enfrontar ahir el Lleida i l’Hèrcules.

Javi López controla la pilota en el matx que va enfrontar ahir el Lleida i l’Hèrcules.CARLES MIRANDA

Creat:

Actualitzat:

El poeta, dramaturg i novel·lista francès Victor Hugo (1802-1885) va afirmar que “el futur té molts noms. Per als febles és l’inabastable. Per als temorosos, el desconegut. Per als valents, és l’oportunitat”. Després d’una setmana en què s’ha parlat que el Força Lleida podria aspirar a adquirir el Lleida Esportiu i que el president d’aquesta entitat, Albert Esteve, està disposat a comprar el principal club de bàsquet de la ciutat, per a la qual cosa posaria a sobre de la taula una oferta de 400.000 euros, el present ha imposat la seua llei sobre el futur.

L’equip de bàsquet està a un pas de consumar el descens a la LEB Plata, mentre que el de futbol, malgrat que no va poder guanyar ahir a Alacant, és una mica més a prop del play-off encara que, això sí, amb menys punts en joc.

Mentre veiem si els aspirants a controlar aquest futur són dèbils, temorosos o valents, la realitat imposa la seua llei. No val el mateix el club de bàsquet a la LEB Or que a la LEB Plata. I no val el mateix el Lleida Esportiu a Segona B que a Segona A. I un possible comprador o venedor no té la mateixa força tancant la temporada amb un èxit esportiu que amb un sonor fracàs.

Personalment, no deixa de sorprendre’m que possibles aspirants a comprar el Lleida es dirigeixin amb aquesta pretensió a l’alcalde Àngel Ros, en lloc de presentar una oferta en ferm al propietari del club de futbol, Albert Esteve. D’entrada, fa poca sensació de serietat.

Però, en fi, mentre el futur està per escriure’s, la realitat està d’allò més emocionant. Què passarà amb el club de bàsquet si es consuma el descens? Quin futur té? Com ho explicaran els seus responsables?

Per contra, el club de futbol, agradi més o menys, cada any està a la part alta de la classificació.

A falta de tres jornades la possibilitat del play-off segueix allà. No és impossible. El club organitza un autocar per a Elx i, si davant de l’Olot es mantenen les opcions, serà el moment d’intentar omplir de nou el Camp d’Esports. De moment, el futur ha d’esperar.

tracking