Els jugadors del Lleida van saludar al final del partit els aficionats lleidatans.JORDI ECHEVARRIA

Sempre m’ha cridat l’atenció que, quan un futbolista s’enfronta a un exequip, durant les entrevistes prèvies li solen preguntar si celebrarà un gol en el cas que marqui. És una qüestió interessant, perquè el jugador es debat entre el deure amb qui li paga el sou i l’afecte pel club que va defensar en el seu dia i que recorda de bon grat. Moltes vegades la resposta és que no que ho celebraran. És una resposta que, ho reconec, pot molestar alguns seguidors del seu actual club, encara que, en el fons, el que més valoraran aquests és que marqui, independentment de si ho celebra o no. És més, segur que prefereixen que en fiqui tres i que no en celebri cap.

En el cas del Lleida, tinc la sensació que hi ha molt pocs jugadors que tinguin aquest dubte. De fet, el meu company i amic José Carlos Miranda, tem enfrontar-se a exjugadors, perquè és de l’opinió que davant del Lleida s’esforcen més. L’anomena “la maledicció dels ex”. I sí, sembla que alguns jugadors esperen amb especials ganes jugar contra el Lleida i es diverteixen fent el partit de la temporada davant del seu exequip.

Carlos Doncel va complir ahir aquesta “maledicció”. Va marcar l’1-0 i durant la primera part va ser un autèntic malson. Els que no creuen en aquestes coses diran, i estic disposat a donar-los la raó, que si el Lleida hagués jugat tot el partit com ho va fer durant la segona part, ni maledicció ni res per l’estil. Haurien guanyat. El cas és que Doncel va marcar i no va tenir cap inconvenient a celebrar-ho. Això pot portar a una altra reflexió. La quantitat de jugadors que se’n van del Lleida i no guarden, pel que sembla, un gran record del seu pas pel Camp d’Esports.

I encara rai que a l’últim minut de partit l’àrbitre no va xiular un possible penal comès sobre Bojan Radulovic! Llavors sí que allò de “la maledicció dels ex” passaria ja a tenir rang de llei.

En qualsevol cas, el Lleida va arrancar un punt en un camp difícil, en suma 4 en dos partits i això, en un inici de temporada amb 15 jugadors nous, cal reconèixer que té mèrit.