SEGRE
Un jugador del Granada entra a cistella sense oposició.

Un jugador del Granada entra a cistella sense oposició.FERMÍN RODRÍGUEZ/IDEAL

Creat:

Actualitzat:

Després de la derrota d’ahir a Granada i, just abans de posar-me amb aquesta contracrònica, el reproductor em va regalar el gran tema Heroes de l’enyorat David Bowie. Per a algú de la meua edat, escoltar indefinidament aquesta cançó no fa sinó atansar-me a aquells bons temps feliços i llunyans. I no ho he pogut evitar. Hem estat herois durant moltes setmanes i vull pensar que el que ha succeït en terres granadines no és sinó un mal dia. Només un mal dia.

Un primer quart desastrós ens va descobrir un equip desconegut, tou, tímid i desencertat. Nosaltres no som així. No ho hem estat fins al dia d’ahir. Granada ens va despullar i el que vam deixar veure llavors no ens ha agradat gens. Però no hi ha temps per a lamentacions i aquesta tossuda incapacitat per reaccionar a la segona part vull pensar que va ser fruit d’un mal dia. Només un mal dia.

L’estadística avançada ens diu que cap dels nostres jugadors no va estar en números positius, vam perdre en el domini del rebot i els percentatges de tir van ser els pitjors en el que va de temporada. Sens dubte en el partit d’ahir no vam ser aquell equip lloat i alhora temut pels nostres rivals, la revelació del campionat. Però continuem sent els mateixos. Això d’ahir va ser un mal dia. Només un mal dia.

“I la vergonya està a una altra banda. Podem ser herois, herois només per un dia”, cantava Bowie.

Hem de continuar sentint-nos orgullosos dels nostres. Ningú no va creure en nosaltres al principi i ningú no ens regalarà res d’aquí al final de la temporada. Però és indiscutible que ens hem guanyat el respecte de tots els rivals i també ens hem guanyat el dret a creure que podem deixar de ser herois, però només per un dia. Per un mal dia.

tracking