SEGRE
Jose Carlos Monge

Jose Carlos MongeSEGRE

Creat:

Actualitzat:

El Lleida no va poder segellar ahir el títol honorífic de campió d’hivern, una cosa que només serveix per adornar les estadístiques, però que sempre resulta un regal agradable. A l’última jornada de la primera volta va empatar 0-0 a El Clariano d’Ontinyent, un punt que li va resultar insuficient per defensar el liderat amb què va tancar el 2018, ja que el Vila-real B va guanyar dissabte per 1-0 el Badalona i és el nou líder.

Ni ser campió d’hivern garanteix res, ni el fet de no ser-ho allunya l’objectiu final, que no és cap altre que jugar els play-offs, guanyar-los i ascendir a Segona divisió A. El Lleida tanca la primera part del campionat amb 37 punts, segon a tan sols un del nou líder i amb 8 punts d’avantatge sobre el cinquè classificat. Amb aquesta mitjana, el Lleida acabaria la Lliga amb 74 punts, més que sobrats per jugar el play-off.

El Lleida ha fet una gran primera volta, tot i que s’hagi quedat sense el premi honorífic. Però això ja és història. Ara comença l’hora de la veritat, les dinou jornades decisives perquè la temporada acabi en èxit o en fracàs. Perquè no jugar el play-off no tindrà cap altre gust que el del fracàs.

I en aquesta hora de la veritat el primer episodi és “la prova de gener”. Aquest mes pot marcar el futur de l’equip, tenint en compte la dificultat del calendari. Ahir ja es va veure que al camp d’un equip de la zona baixa, el Lleida només va poder sumar un punt. I la segona volta de la Lliga s’obre dissabte vinent amb una autèntica prova de foc. El Lleida, segon, visita el líder, el Vila-real B, en un partit de 6 punts. Guanyar representa recuperar el liderat i assegurar-se l’average amb els castellonencs, mentre que una derrota deixaria els d’Albadalejo a quatre punts del primer. Res definitiu, però el cop moral seria de consideració.

A més, el calendari ha ofert al Lleida jugar aquest mes tres partits fora de casa. El pròxim dia 20 rebrà l’Espanyol B, en un altre duel exigent per acabar el gener al camp de l’Ebre. Comença un any que, sens dubte, serà apassionant i que pot tenir un gran premi.

tracking