SEGRE
Trilles es va lesionar un dit del peu i va ser traslladat a un centre hospitalari.

Trilles es va lesionar un dit del peu i va ser traslladat a un centre hospitalari.JORDI ECHEVARRIA

Creat:

Actualitzat:

Cop fort que hom rep, que hom dona, especialment amb el palmell de la mà. Aquesta és la definició que aporta el diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans (DIEC) de la paraula patacada. El mateix que trobem al virtual WordReference.com. En romanç paladí hi hauria altres paraules més contundents i vulgars per qualificar la derrota que va patir ahir el Lleida davant de l’afició. Un 2-3 que el manté sense conèixer la victòria aquest any 2019 i que fa que només hagi sumat un punt dels últims nou que hi ha hagut en joc, després d’encadenar ahir la segona derrota en un encontre que va arribar a dominar per 2-0 i en el qual, amb aquest resultat a favor, va fallar un llançament de penal.

Una patacada en tota regla. El tècnic, Gerard Albadalejo, havia ofert divendres passat una roda de premsa en la qual semblava parlar d’un programa de cuina d’aquests que estan de moda, amb referències a suflés i castanyes somalles. Es queixava el tècnic que per a l’entorn –aquest eufemisme que s’utilitza quan et vols referir a algú sense anomenar-lo directament–, “quan guanyem som els millors del món i quan perdem som una castanya somalla”. És curiós que es refereixi a la castanya somalla com a alguna cosa negativa, quan es tracta d’un fruit ric en minerals, amb alt contingut d’omega 3 i 6 i que millora la salut intestinal pel seu alt contingut en fibres i que prevé, entre altres malalties, el càncer de còlon.

Però bé, no descobrirem ara que quan un equip guanya sis partits seguits tot són elogis i que quan els perd, li plouen les crítiques. Tant és, crec jo, perquè en el primer cas es fan moltes coses bé i en el segon, no tantes. Als equips, als entrenadors, als jugadors se’ls valora pels resultats. Pots jugar molt bé, com Hongria en el Mundial del 1956, però si no guanyes la història diu que ho va fer Alemanya. Gerard ha de tenir clar que, aquí al Lleida, al Barça o a qualsevol equip, si guanyes i aconsegueixes títols i ascensos et fan estàtues i si perds, passes a la història del club com una estadística més.

Jose Carlos Monge

Jose Carlos MongeSEGRE

tracking