SEGRE
Fernando Cano és frenat per un defensa del Badalona dins de l’àrea, en una acció atacant del Lleida.

Fernando Cano és frenat per un defensa del Badalona dins de l’àrea, en una acció atacant del Lleida.JORDI ECHEVARRIA

Creat:

Actualitzat:

Saben què és l’únic que van preguntar mitjans estatals al president del Lleida després de fer història a l’eliminar la Reial Societat de la Copa? Si davant de l’Atlètic l’equip vestiria amb la senyera. Segur que esbossaria un somriure Ezequiel Fernández Moores, tot un referent del periodisme esportiu a l’Argentina que acaba de publicar una recopilació dels seus millors articles en quaranta anys de professió. El seu periodisme està allunyat de la cridòria i el fanatisme que prolifera a Espanya i s’esforça per fer entendre l’esport explicant-ho sempre en els seus contextos polític, social, econòmic i cultural. “Encara avui hi ha els qui insisteixen a afirmar que l’esport no té res a veure amb la política. No saben d’esport ni saben de política. O prefereixen fer-se els distrets”, afirma en una de les seues columnes que escriu diàriament a La Nación.

Aquí, al país que presumeix de la major i millor democràcia que pugui existir, el periodisme esportiu està molt lluny de ser l’ideal que propugna un altre referent al sector com és Santiago Segurola: “El futbol, l’esport en general, és un assumpte molt seriós i, per tant, el paper del periodisme ha de ser un element essencial de contrapoder.”

Barrejar futbol amb política! Que malament tot si el que expressa la seua opinió és, per exemple, Gerard Piqué, que advoca per escoltar l’altre per intentar arribar a un consens. Que diferent es veu, en canvi, si és Rafa Nadal el que clama per una millor entesa entre Catalunya i Espanya. Resulta curiós que el mateix corrent d’opinió que dogmatitza que no s’ha de barrejar esport i política és el que ni s’immuta quan Sandro Rosell es passa dos anys en presó preventiva després d’haver estat (o potser per haver estat) president del Barça. O quan l’exfutbolista madridista Álvaro Benito és acomiadat com a tècnic de la base després de criticar, en la seua faceta d’analista radiofònic, l’actuació d’alguns jugadors dimecres a la Copa davant del Barça. Tinc els meus dubtes si l’haurien fet fora també si el rival hagués sigut el Getafe o el Valladolid, encara que hauria estat igual d’injust.

tracking