SEGRE
Guille Rubio captura un rebot davant de Shaquille O’Neal Cleare.

Guille Rubio captura un rebot davant de Shaquille O’Neal Cleare.POL PUERTAS

Creat:

Actualitzat:

Després de la important victòria d’ahir a la nit i al cap de 25 jornades, ens trobem en un punt d’inflexió marcat per l’arribada de les dos noves incorporacions. Fins al moment, l’ICG Força Lleida ocupa una posició a la taula que il·lusiona els aficionats i després de l’arribada de Djukanovic i, especialment, Shaquille, s’obre un parèntesi sobre quin pot ser el rendiment de l’equip. L’adaptació, unida a la rapidesa amb què l’aconsegueixin, determinaran l’èxit.

Fitxar jugadors és fàcil, però fitxar jugadors que assegurin rendiment d’immediat és una tasca molt complicada. De fet, tots els equips professionals, dins de la seua estructura, disposen de personal qualificat que es dedica en el seu dia a dia a aquesta complexa tasca. Si ja he comentat la importància que té el mercat d’estiu, no menys important ho és el de l’hivern. El procés de fitxar presenta moltes variables. El major o menor coneixement i domini d’aquestes condiciona en gran manera la qualitat de l’equip. Evidentment, si es compta amb un pressupost més alt, tot és molt més fàcil. Però no sempre és així. Hi ha equips que han assolit grans èxits amb un pressupost molt limitat. Però per norma l’obligació dels directors esportius és fitxar els millors jugadors amb els menors diners possibles.

Tenir clar el perfil que millor s’adapti, un bon rastreig de les agències de representació, disposar d’una bona estructura de club que garanteixi una progressió dels joves, disposar d’un bon departament de scouting –fugir de highlights–, dubtar de jugadors que canvien d’equip i evidentment disposar de bons contactes són, entre d’altres, aspectes que poden determinar l’èxit o el fracàs dels fitxatges, de la cohesió i, per tant, d’un millor rendiment en la temporada.

tracking