La derrota d’ahir a Sabadell és un cúmul d’adversitats. Jugar tot just quaranta-vuit hores després d’un exigent partit de Copa amb un Primera com l’Espanyol és molt càstig per a una plantilla curta i afectada per nombroses lesions.

Rebre un penal als tres minuts, acompanyat d’una expulsió, és un cop dur per a un equip que anímicament no es troba en el seu millor moment. I un segon penal vint minuts més tard ja és un impacte demolidor. Minut 25 al camp del líder, 2-0 i jugant amb deu.

Però l’adversitat també és un símptoma que, com va dir Molo fa uns dies, “alguna cosa no estem fent bé”. I els números, que mai enganyen, així ho ratifiquen. El Lleida s’acomiada del 2019 havent guanyat només un partit dels últims nou que s’han jugat; encadenant sis partits sense guanyar, en què únicament ha sumat 2 punts dels 18 possibles. I a més pateix una seriosa crisi amb el gol.

Acumula 506 minuts sense veure porta. Un equip que va arribar a ser líder i que semblava llançat al play-off, veu ara amb preocupació com el capdamunt de la taula està cada vegada més lluny.

El Lleida se’n va de vacances després de firmar un final d’any per oblidar. A més de reflexionar i trobar les solucions per resoldre els problemes de l’equip, és probable que sigui necessari recórrer al mercat d’hivern. L’objectiu de cada temporada és el play-off i ara l’equip no va en aquesta direcció. El 4 de gener cal reaccionar.