SEGRE
Un dels metges que van atendre Gonçalves, al costat del cos ja sense vida del portuguès.

Un dels metges que van atendre Gonçalves, al costat del cos ja sense vida del portuguès.EFE

Creat:

Actualitzat:

Malgrat que Albert Einstein mai va pronunciar aquesta frase, que tantes vegades se li atribueix, per a goig d’un bon amic meu que és un fan de les cites falses, és cert que, almenys en el món de l’esport, tot és relatiu. Se celebren amb xerinola partits guanyats i títols aconseguits, tant si es tracta de trofeus a nivell mundial com un simple torneig d’estiu en un barri. I qualsevol derrota es converteix en un drama i motiu d’acalorada discussió en grups de persones que no solen tenir res més interessant de què parlar.

Però el més gran dels triomfs i la gesta més espectacular queda petita quan mor una persona. Ahir va morir al Dakar el pilot portuguès Paulo Gonçalves, de 40 anys, un participant veterà que va patir un fatal accident. La mort forma part de l’existència humana en si i és una circumstància inevitable que acaba per arribar a rics i pobres, persones excel·lents i les més miserables.

Cert és que hi ha esports en els quals hi ha més probabilitat de tenir un accident mortal. I el món del motor n’és un. En la història del Dakar han mort una trentena de pilots, a banda d’espectadors. Els esportistes que participen en aquestes disciplines són els primers a assumir els riscos.

Gonçalves, a més, formava part d’un equip el director esportiu del qual és lleidatà. Tragèdies com aquesta et recorden que, en efecte, hi ha moltes coses que, simplement, són relatives.

tracking