SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Roy Batty, el replicant de la mítica Blade Runner, paper interpretat per Rutger Hauer, que va morir l’any passat, diu en una escena de l’immens film de Ridley Scott: “Jo he vist coses que no creuríeu.” Jo les he vist en pistes de bàsquet i camps de futbol en partits de base. Pares darrere de la porteria donant instruccions durant un entrenament! Pares cridant a l’àrbitre perquè ha assenyalat uns passos de manual. Crits i fins i tot baralles entre pares, i amb els seus fills o filles avegonyits, que no saben on posar-se arran del ridícul del progenitor/a. Qualsevol dels pares i mares que saben comportar-se i donen als seus fills i filles el suport que necessiten, que són una immensa majoria, no els sorprèn. Ho han vist.

En pocs dies hem sabut d’una baralla entre pares en un pavelló lleidatà i d’un entrenador que, amb vint-i-quatre anys, ha decidit deixar l’esport que estima, cansat de “pares que insulten el rival, pressionen l’entrenador, carreguen contra l’àrbitre i avergonyeixen els fills”, segons explicava La Vanguardia, Sergio Balaguer, el tècnic cansat de tanta estultícia paterna. “El bàsquet s’ha futbolitzat”, lamenta. Fins i tot Pau Gasol li ha demanat que reconsideri la seua postura.

He conegut nens i nenes que no volen jugar pel lamentable comportament dels seus pares, als quals caldria recomanar que, mentre els seus fills fan esport, es dediquin a llegir un bon llibre. Tots hi sortirem guanyant. Sobretot els seus fills.

tracking