SEGRE
Cano condueix la pilota davant l’oposició de dos jugadors de l’Espanyol B.

Cano condueix la pilota davant l’oposició de dos jugadors de l’Espanyol B.CARLES MIRANDA

Creat:

Actualitzat:

Quan un partit de futbol acaba en empat, el punt que suma cadascun dels equips no té el mateix valor. Si vas guanyant, com ahir el Lleida al camp de l’Espanyol B, i a més has tingut l’oportunitat d’ampliar l’avantatge, el punt sembla que val menys. Si en canvi vas perdent i empates al temps afegit, el punt es revaloritza. Encara que, a efectes pràctics, cada equip n’afegeix un al seu caseller.

Després hi ha el valor que aquest punt adquireix en la jornada següent. L’equip que empata fora, com ahir el Lleida, pensa que, guanyant a casa el pròxim partit, dóna més valor al punt anterior. Al contrari, si el que ha empatat a casa perd a la següent sortida, li resta valor, encara que l’hagués salvat de penal rigorós, com va ser ahir el cas de l’Espanyol B a la Ciutat Esportiva Dani Jarque.

És cert que el Lleida va merèixer ahir tornar de Sant Adrià amb més punts. Va jugar bé, es va avançar per dos vegades, però no va saber matar el partit i ho va pagar car.

Poques vegades els tòpics tenen tanta certesa com en el futbol. Els que les han vist de tots els colors sempre diuen que, si no pots guanyar, almenys no perdis. Moltes vegades es recorre al no menys clàssic “això és molt llarg”, “l’important és on estiguem al maig”. I és veritat. Al final de la temporada punts com el d’ahir també es revaloritzen. L’important és que el Lleida no ha perdut en aquest 2020. Ara toca seguir la ratxa dimecres a la Nucia.

tracking