SEGRE
L’italià Michele Diana va jugar uns minuts.

L’italià Michele Diana va jugar uns minuts.CARLES MIRANDA

Creat:

Actualitzat:

Deia Molo fa un parell de setmanes en la prèvia del debut del Lleida a la Lliga que l’atzar seria un factor important aquesta temporada tan atípica. Venia a significar el tècnic d’Almeria que aquest any la Covid pot aparèixer en qualsevol equip, el seu inclòs, en el moment més inesperat, amb tots els problemes que genera a l’hora d’alterar el calendari i la planificació. Immediatament, l’entrenador blau va voler deixar clar que els seus homes estaven preparats per al doble repte d’aquesta temporada, l’esportiu i el psicològic, en una temporada que serà una muntanya russa d’emocions. En altres paraules, Molo volia dir que l’equip té actitud. La que a ell el caracteritzava en els seus temps com a futbolista i el millor antídot per combatre la incertesa. De fet, la manera en què estem disposats a comportar-nos i obrar els éssers humans és el que ens fa diferents davant de la vida.

El conegut expert en coaching, motivació i lideratge Victor Küppers, afirma que “jo sí que crec en la sort, hi ha persones que tenen mala sort i d’altres que tenen molta sort; doncs jo sóc d’aquestes últimes, jo sóc el del xurro”. I dóna la recepta, senzilla d’aconsellar però no tant a l’hora de portar-la a la pràctica: “El normal”, diu Küppers, “si no tens un drama a la teua vida, és viure amb passió, amb ganes, amb il·lusió; no és l’habitual però sí el normal i un ha d’aspirar a ser normal”.

Un altre exemple més de l’important que és tenir actitud. Richard Wiseman, investigador britànic i professor de l’enteniment públic de la psicologia a la Universitat de Hertfordshire (Regne Unit), explica al seu llibre Ningú naix amb sort que l’atzar és un producte dels nostres pensaments i del nostre comportament. No és una cosa amb què naixem o no, però sí una qualitat que podem desenvolupar i ell parla de mantenir una actitud consistent. Es tracta, diu Wiseman, d’“adoptar una actitud resilient que transforma la mala sort en bona”.

tracking