SEGRE
Acció que va acabar amb el gol del Lleida, a la recta final del partit, ahir a l’estadi Johan Cruyff.

Acció que va acabar amb el gol del Lleida, a la recta final del partit, ahir a l’estadi Johan Cruyff.CARLES MIRANDA

Creat:

Actualitzat:

Molo va fer aquesta setmana passada una adaptació al futbol del que és, sens dubte, el llibre de capçalera per entendre l’evolució biològica a través de la selecció natural, que Charles Darwin va publicar el 1859, la seua obra L’origen de les espècies. L’entrenador del Lleida va fer referència a les dificultats que té l’equip, enmig d’una pandèmia tan terrible, per afrontar una competició tan exigent com sempre, però amb menys temps per reaccionar en cas d’una entrepussada i amb la incertesa de si es podrà jugar el següent partit, perquè en qualsevol moment poden saltar casos de coronavirus.

“El que tingui més capacitat d’adaptació serà aquell a qui li sortiran millor les coses”, va assenyalar Molo. Aquesta capacitat d’adaptació, imprescindible davant de qualsevol circumstància de la vida, és el que va reflectir Darwin en la seua obra, en la qual va desenvolupar la teoria que les poblacions evolucionen durant el transcurs de les generacions mitjançant un procés conegut com selecció natural. Això és, que davant de qualsevol canvi, o t’adaptes i sobrevius, o desapareixes.

En una Lliga amb un format inèdit, cada partit és fonamental. Només han jugat sis partits, amb una plantilla que no va poder fer una pretemporada normal que, mentre l’equip es troba en construcció, com va recordar Molo, “mana la competició, manen els punts i mana l’any que ens ha tocat viure”. La capacitat d’adaptació a totes aquestes circumstàncies serà més important que mai.

L’entrenador va fer menció també a un dels aspectes que més es diferencien amb el futbol tal com el coneixíem: la presència del públic. Les mesures són les que són, més d’una vegada incomprensibles, perquè s’han vetat activitats en interiors i s’han vetat activitats a l’exterior, com l’assistència a un camp de futbol. Aquí hi ha tendència a confondre l’autoritat amb l’autoritarisme i la imposició substitueix la capacitat de convicció. I és clar, la gent, no els entén.

tracking