SEGRE
Els aficionats del Força Lleida van tornar al Barris Nord.

Els aficionats del Força Lleida van tornar al Barris Nord.POL PUERTAS

Creat:

Actualitzat:

La setmana passada va arrancar una nova temporada de bàsquet i ja és la desena en la qual el Força Lleida participa a la LEB Or, després de la seua creació l’estiu del 2012. Hi ha hagut temporades bones i altres de no tan bones. La millor va ser la campanya 2014-15, quan es van assolir les semifinals per l’ascens a la Lliga ACB, caient davant l’Ourense. Les pitjors van ser les que van consumar dos descensos esportius, la 2015-16 i la passada 2020-21, encara que en totes dos ocasions es va aconseguir la permanència als despatxos.

Per a aquest nou projecte, el club continua confiant, una temporada més, en la figura del seu director esportiu, Joaquín Prado, que, a falta de completar l’equip, ha arrasat amb tot fins al punt que només un jugador, el veneçolà Michael Carrera, continua en el roster de l’equip, convertint-se en el jugador de referència.

No és gens comú en el món del bàsquet construir un equip nou a partir d’un aler pivot, encara que sense anar més lluny a la Lliga ACB el FC Barcelona ho ha fet recentment amb Nikola Mirotic. Tradicionalment i de forma comuna, els equips solen configurar-se a partir d’una columna vertebral formada per base, aler i pivot, ja que comptar amb jugadors de qualitat en aquestes tres posicions dona certes garanties quant al rendiment posterior de l’equip al llarg de la competició.Ja va quedar demostrat al final de la passada campanya que tenir a les nostres files el jugador veneçolà és un luxe.

Es tracta, sens dubte, d’un dels millors de la segona màxima competició estatal, però ara ha de demostrar que sap ser el líder que necessita l’equip, tant a la pista com dins del vestidor.

No li serà tasca fàcil, en una edició que em sembla complicada per al jove entrenador Gerard Encuentra, que debuta a la LEB Or. Sort.

tracking