SEGRE
Mo Soluade defensa el base lleidatà Albert Lafuente.

Mo Soluade defensa el base lleidatà Albert Lafuente.POL PUERTAS

Creat:

Actualitzat:

Quan parlem de bàsquet a Lleida, automàticament ho associem al nostre equip de LEB Or, l’ICG Força Lleida, que davant del Corunya ens va delectar amb una altra treballada victòria. Tanmateix, la ciutat també compta amb un equip a la Lliga Femenina 2, l’Ekke CB Lleida, que ha aconseguit sumar una important victòria contra un rival directe. Sent nostàlgics, si en bàsquet masculí els records es remunten al mític Caprabo Lleida, en el femení ens hem de remuntar al llegendari Medina, que va estar a l’elit durant la dècada dels 70.

Encara que ens sembla una eternitat, fins i tot ha caigut en l’oblit. Si parlem del bàsquet femení de l’última dècada, cal destacar els èxits aconseguits per la selecció, les jugadores i els equips nacionals, que comencen a sembrar el camí de la professionalització. L’obtenció de recursos econòmics, el patrocini i el suport ciutadà són elements necessaris per aconseguir la viabilitat de projectes visibles respecte a l’esport masculí.Aquesta temporada, Lleida competeix a la Lliga Femenina 2.

Si bé és cert que comparteixen color, els resultats no són els mateixos. L’equip femení necessita el suport que es mereix, ja que a la competició no n’hi ha prou amb la il·lusió de les jugadores i el bàsquet femení a Lleida ha de deixar de ser la germana petita. De tota manera, cal valorar l’èxit que Lleida pugui disfrutar de dos equips femenins d’elit (a part d’una talentosa base, desgraciadament repartida per diversos equips nacionals i estrangers): el Cadí la Seu i l’Ekke CB Lleida.

El mèrit ja el tenen. El següent pas és dotar-lo d’un major protagonisme, que ens ha d’animar per aconseguir que la nostra germana petita per fi es faci gran.

Mo Soluade defensa el base lleidatà Albert Lafuente.

Mo Soluade defensa el base lleidatà Albert Lafuente.POL PUERTAS

tracking