SEGRE
Juani Marcos, defensat per Javi López i Edwards.

Juani Marcos, defensat per Javi López i Edwards.JAVI ENJUANES

Creat:

Actualitzat:

Volem ACB! Aquest era l’històric crit de guerra que se sentia al pavelló Onze de Setembre allà cap a l’any 2000, quan aspiràvem a assaborir, per primera vegada en la història, la millor categoria del bàsquet estatal. Es va aconseguir l’ascens, i no només això. En unes històriques temporades, el Caprabo Lleida primer, i Plus Pujol després, va arribar a disputar fins i tot competició europea.

La setmana passada, en l’ofrena de la Lliga Catalana a l’ajuntament, el regidor d’Esports va tornar a repetir l’històric eslògan. És evident que l’inici de temporada del Força Lleida convida a l’optimisme. Però també és evident que perquè es pugui aspirar a l’ascens s’han d’ajuntar un bon nombre de condicionants.

I entre aquests ha de ser-hi el màxim suport (sobretot econòmic) per part d’institucions i patrocinadors. Si fem la vista enrere, recordarem que quan l’equip va ascendir a l’ACB es comptava amb uns patrocinadors principals que aportaven 600.000 euros (llavors 100 milions de pessetes) per temporada. Que Canal+, que en tenia els drets televisius, aportava importants quantitats en funció de la classificació, i que les institucions, Diputació i Paeria, llavors presidida per Antoni Siurana, van fer una clara aposta per promocionar l’esport de la ciutat, com també el futbol i l’hoquei patins.El club compta en aquests moments amb menys de 1.500 abonats, xifra insuficient per aspirar a l’ascens.

I, si tenim en compte l’increment de totes les despeses, les aportacions econòmiques d’institucions i patrocinadors disten molt de les de llavors. Per tant demanar l’ACB està molt bé, però caldrà comptar amb el suport (sobretot econòmic) de totes les instàncies implicades.

Juani Marcos, defensat per Javi López i Edwards.

Juani Marcos, defensat per Javi López i Edwards.JAVI ENJUANES

tracking