SEGRE
Michael Carrera intenta llançar davant de l’oposició d’un rival.

Michael Carrera intenta llançar davant de l’oposició d’un rival.JAVI ENJUANES

Creat:

Actualitzat:

Ha estat una setmana complicada perquè amb una plantilla curta qualsevol imprevist trastoca els plans d’entrenament. Aquests dies hi ha hagut baixes per lesions lleus i malalties, en una setmana en què ha vingut un dels equips potents de la categoria, amb només una victòria menys que el Força Lleida. Aquesta circumstància ha canviat el tema estrella de l’últim partit, en què es van recordar episodis de l’any passat, sobre el respecte als equips més humils per part de l’estament arbitral.

Estem acostumats a veure entrenadors i directius d’equips grans que es queixen dels àrbitres, però en molt poques ocasions es fa eco d’això quan l’equip considerat petit és perjudicat. Hi ha molt pocs estudis que facin referència a quants punts han pogut beneficiar o perjudicar els àrbitres a un equip, i menys en esports col·lectius. Tothom hauríem de ser conscients que arbitrar és difícil, i que els àrbitres, com els jugadors i entrenadors, també es poden equivocar.

El que s’hauria d’analitzar és quan es produeixen aquests errors, que en moltes ocasions és en moments puntuals i sempre afavorint un equip. Aleshores podríem estar parlant del fet que s’estan vulnerant els valors de l’esport, i els clubs petits, que són la majoria, haurien de reivindicar el joc net.A favor dels àrbitres també voldria dir que és una tasca ingrata, però també és veritat que no tothom serveix per a aquest treball. Implica preparació i ganes d’aprendre i millorar.

Un bon àrbitre ha de passar desapercebut. Ahir, novament, els àrbitres van ser els protagonistes, sense ser conscients que aquestes situacions perjudiquen l’esport que teòricament estimen.

Michael Carrera intenta llançar davant de l’oposició d’un rival.

Michael Carrera intenta llançar davant de l’oposició d’un rival.JAVI ENJUANES

tracking