SEGRE

LA CONTRACRÒNICA

El Lleida pren un respir a la Garrotxa

Creat:

Actualitzat:

Ja era hora que l’Esportiu donés una alegria als seus i a si mateix. Després d’una setmana plena de negres nuvolots després del daltabaix a Sagunt, el Lleida, en un partit clau perquè es tracta d’un rival directe que en cas de victòria hauria deixat a l’equip en zona de descens, va vèncer a la Garrotxa amb gols en els minuts finals de cada període. Una victòria que, si mirem la classificació, deixa el Lleida al mateix lloc on estava abans de jugar, és a dir, a la plaça de “play-out”, però amb una sensible diferència.

La salvació, que la marca l’Alzira, queda només a un punt després de l’empat dels valencians contra el Manresa i per baix s’ha obert bretxa amb els perseguidors. L’Olot està ja a cinc punts, l’Eivissa Illes Pitiüses a sis i Ebro i Mallorca B, a vuit. I no només això, als de la Garrotxa se’ls ha guanyat ja l’average particular i, en el general de la classificació, una cosa clau per salvar-se de la promoció de descens, el Lleida ha passat de “-2” al “0” amb els seus 21 gols a favor i els seus 21 en contra.

Cert, no s’ha guanyat encara res de manera definitiva, però el Lleida ha pres un respir i una dosi d’autoestima en vena i ha aconseguit col·locar, en un sol encontre, els dos gols en un caseller. Si obviem el 0-4 favorable al Rico Pérez alacantí, els blaus només havien pogut anotar per partida doble, fins ara, contra el Formentera (2-0), Eivissa Illes Pitiüses (2-0) i Prat (1-2).I un detall més a tenir en compte. Després de tota una temporada buscant-li una solució a un dels grans problemes de l’equip (el del golejador encara no està resolt perquè ahir els gols els van anotar un defensa i un local en pròpia porta) que no era cap altre que el de l’equilibri a la zona central, sembla que s’observa una llum al final del negre túnel amb Pape Diamanka, l’últim a arribar, i que a Olot va ser dels més destacats de l’equip.Queden vuit jornades, vuit finals, que ningú no ho oblidi, que començaran diumenge vinent al Camp d’Esports contra l’Aragó (17.00).

A casa encara han d’arribar Hèrcules, Mallorca B i Prat, per viatjar successivament als feus d’Alzira, Eivissa, Badalona i Espanyol B i tancar una temporada per oblidar.

Aplaudiments: Bàsicament, el positiu factor psicològic que suposa la victòria a Olot per afrontar amb cert optimisme el següent enfrontament al Camp d’Esports i agrair, com es mereix, l’esforç a aquests aficionats que mai deixen sol l’equip en els desplaçaments.

Xiulada: Pràcticament a res i a ningú tret del fet, i tampoc ens posarem ara formidables, que als de Viadero els costés tant matar el partit davant d’un rival que clarament va anar de més a menys. Ah!, I la cinquena targeta a Alpha Bagayoko, que el farà descansar diumenge quan havia recuperat la titularitat amb Viadero.

tracking