SEGRE

Creat:

Actualitzat:

La sentència contra A. Mas, J. Ortega i I. Rigau d’aquest passat dilluns és un episodi més d’aquest fracàs absolut de la política espanyola. Es tracta, però, d’un episodi especialment greu des de diferents punts de vista. Un exemple d’això són les declaracions, ni més ni menys, que del president del Tribunal Constitucional F. Pérez de los Cobos admetent la mateixa setmana que l’Alt Tribunal no pot solucionar el conflicte sobiranista i que aquest ha de resoldre’s a través del diàleg polític. Un altre aspecte d’aquesta sentència és la certificació jurídica d’aquest divorci entre part de la ciutadania catalana i l’Estat espanyol. Els catalans hem vist com el president democràticament elegit del nostre país era inhabilitat durant dos anys per haver dut a terme una consulta com la del 9-N tal com li demanava molta gent de manera multitudinària des de feia anys. Per a molts de nosaltres aquest fet ha estat el cop de gràcia de la desconnexió amb l’Estat espanyol. M’explico: com puc continuar sentint-me vinculat a un Estat que durant molts anys ha menyspreat les nostres demandes, pacífiques i democràtiques de diàleg i quan el president del nostre govern ha dut a terme la consulta que li demanàvem, és inhabilitat?

Com puc sentir-me vinculat a un Estat en què els seus principals partits PP, PSOE i Ciudadanos, no només aplaudeixen aquest fet, sinó que diuen que les demandes d’aquests milers i milers de persones, des de fa anys, només són per tapar la corrupció de CDC? Com puc sentir-me vinculat a un Estat que fa servir la corrupció imperant en tot el territori només per aniquilar les demandes democràtiques de molts catalans, però que accepta estoicament la corrupció de la monarquia, del PP, del PSOE/PSC –amb l’ajuda de Ciudadanos–, garants de la unitat d’Espanya i de frenar qualsevol demanda de referèndum? I per últim, com ens pot entendre un Estat que es pensa que inhabilitant el nostre president, deixarem de voler la independència d’un dia per l’altre perquè ho ha dit un tribunal polititzat?

A Madrid molts mitjans de comunicació ho donaven per fet aquesta setmana. Un exemple més d’aquest evident divorci entre molts catalans i l’Estat espanyol.

tracking