SEGRE

Creat:

Actualitzat:

No anem bé. Està clar que amb el tema de la Covid-19 no fem les coses ben fetes. De qui és la culpa? Doncs, segons sembla, que de ningú o, com a molt, dels “altres”. No hem parat de sentir que les escoles són segures i també els restaurants, els gimnasos, els teatres, les botigues, les grans superfícies, el transport públic, les sales de concerts, etc. Només un sector no ha pogut dir el mateix, perquè les dades són dramàtiques: les residències de gent gran. Quasi tot –deien– era molt segur i la gent també era prou conscient del que passava com per posar mesures més restrictives.

Un sector polític aprofitava també per queixar-se de la manca de llibertats que s’estava produint, quan s’oblidava dels confinaments i de portar la mascareta quasi a tot arreu i a tota hora. Tots els discursos i les queixes dels diferents sectors s’aguanten sobre el paper, perquè evidentment encara no tenim la perspectiva temporal, ni les dades ni els estudis suficients per saber la veritat de tot plegat i de com fer-hi front de manera efectiva. Els fets, però, han parlat per si sols. Tot era molt segur i tothom estava molt conscienciat, però hem anat amb pas ferm cap a la segona onada d’infectats i ara ja tornem a caminar amb pas decidit cap a la tercera onada. Una onada que els sanitaris pronostiquen dramàtica a nivell hospitalari. Només les properes vacunes, semblen donar una mica d’esperança.

La cancellera alemanya, Angela Merkel, gairebé plorant, ha dit que la situació és insostenible a Alemanya i que tants morts diaris no es poden permetre de cap manera. Les mesures ara mateix allà són draconianes. Segurament ho poden decidir així perquè després podran fer front a compensacions econòmiques, però està clar que també hi ha hagut valentia política per poder prendre decisions dures i impopulars.

Aquí, a Espanya, hi ha hagut, i hi ha, pànic a prendre decisions extremament impopulars i que tinguin cost polític. Aquesta actitud l’hem anat pagant amb més ingressats i morts als hospitals. Malgrat tot, els desitjo un Nadal ple de felicitat i de bombolles (de cava!) i que l’any 2021 sigui... una mica més tranquil!

tracking