SEGRE

LIDERATGE

Lideratge en temes de màrqueting (part 3)

Consultora en Màrketing i Multimedia Content Creator. Multipotencial. Productora multimèdia, artista visual, gestora empresarial i membre del faculty d’Ingenio, leadership school

Lideratge en temes de màrqueting (part 3)

Lideratge en temes de màrqueting (part 3)SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Encara molts directius creuen que els temes de màrqueting comercial i de vendes no van amb ells i així mateix transmeten aquest desinterès al seu cercle proper de col·laboradors, i fan d’això una reacció en cadena que al final perjudica tota la companyia. Si fa que tots s’involucrin d’una forma sana i coherent, aquestes accions es veuran reflectides en la reputació de la seua marca i, si li va bé, fins i tot al balanç anual de vendes.No tot està perdut. Per canviar aquesta mentalitat i els mals hàbits pot començar per comprendre que el màrqueting i el lideratge no són una cosa passatgera, ni són una cosa per utilitzar perquè està de moda.

Aquestes són eines que li permeten créixer com a professional, que li sumaran al negoci, li donaran més visibilitat, però sobretot aconseguirà, unint-los a tota la seua estratègia empresarial, una gran oferta de valor.Alguns punts que pot tenir en compte per involucrar aquestes dos eines en la seua estratègia empresarial són:Autoavaluï’s. Faci’s un test DOFA, però faci-ho, no amb la pressió social amb la qual es fa usualment, faci-ho tranquil, mirant-se des de l’interior i de la forma més sincera possible perquè pugui identificar el seu líder i expert en màrqueting intern.Reconegui el seu entorn: no faci com la Shakira a la cançó Bruta, ciega, sordomuda. Pot posar en pràctica la posició de les tres mones sàvies o místiques del llunyà Japó, representats en una fusta al santuari de Toshogu.

Sí, aquests que tots utilitzem com a mems els de veure, sentir i callar. No vegi, observi bé, conegui el seu entorn, el mercat en el qual estigui operant, observi la seua competència, els seus col·laboradors, els seus clients actuals, i els que no ho són, identifiqui’ls.No senti, escolti les necessitats veritables del seu client i no-client, identifiqui quin és el seu dolor i com pot ajudar-lo amb el seu producte o servei actual per cobrir les seues veritables necessitats. El mercat és ple de productes i serveis innecessaris, que no solucionen res, només hi són per gastar el temps i els diners, estan fets per a una sola compra, però que no generen la relació real entre client i venedor, però, si vostè aconsegueix escoltar amb atenció, és possible que pugui canviar i aprofitar-ho a favor seu prenent decisions valuoses.Quedi’s callat.

No estigui parlant per aquests mons només per parlar, no vengui per vendre, no publiqui per publicar, enfoqui’s a aprendre de cada experiència, cal indagar i analitzar les pistes que se’ns han deixat amb la data que posseïm.No s’estanqui. Intenti coses noves. Si es queda en el passat, estancat en la seua “època daurada”, amb aquesta experiència no en tindrà prou per conquerir les noves generacions de consumidors.Capaciti’s.

Si aconsegueix canviar certs hàbits, actualitza els seus coneixements i aprèn alguna cosa nova, serà un gran element per al seu entorn. Recordi que un bon líder i un bon expert de màrqueting sempre estan al corrent de les tendències i novetats que ens porta el món diàriament.Intenti-ho. Si vostè té una idea faci-la realitat, busqui la forma, els recursos i comenci amb el que tingui.Relacioni’s i ampliï el seu horitzó.

Si desitja que el seu projecte tingui èxit, necessita relacionar-se, comptar amb un networking apropiat. Finalment, li deixo aquesta frase, que em sembla apropiada per al temps que vivim, en què ho tenim tot però no sabem ni què volem: “Si no sap què fer amb la seua vida, faci una cosa que salvi vides. El món és ple de gent amb necessitats. Sigui part de la seua vida i ompli aquesta necessitat” (Sanjeev Saxena).

tracking