SEGRE

LIDERATGE

Lidera la teua ment o ella et liderarà a tu

Lidera la teua ment o ella et liderarà a tu

Lidera la teua ment o ella et liderarà a tuSEGRE

Creat:

Actualitzat:

El passat 13 de desembre va perdre la vida en tràgiques circumstàncies Verónica Forqué, actriu espanyola, icona dels anys 80 i 90 amb uns beneficis que va saber invertir i crear empreses que li van permetre viure còmodament. Va entrar en depressió el 2014, any en què va prendre la decisió de separar-se del director de cine Manuel Iborra després de més de trenta anys de matrimoni. Segons va dir, “és horrible adonar-te que no sents res per la teua parella amb qui has estat 34 anys i intentar continuar creient que no és així, prolongant una realitat que ja no existeix”.

La seua ment va crear per ella una vida irreal.Una vegada més, veiem que la felicitat no és una cosa externa, ni tampoc fruit de l’èxit, sinó que resideix a la nostra ment. Ella és la que emmagatzema tota la informació que percebem, la classifica i l’associa amb informació anterior.Si ens plantegem un exercici de comprensió de les nostres conductes, i per fer-ho intentem desagregar tota la informació que la nostra ment ha empaquetat i associat a aquest comportament, entendrem quins són els seus detonadors i podrem canviar el resultat. Però preparin-se, perquè es tracta d’un treball molt molt complex, ja que d’aquest patró poden formar part milions de dades, fins i tot vivències de la nostra infantesa, que, sense adonar-nos-en, ens han deixat una profunda empremta emocional.No caiguem en l’error de pensar que tenim el control del nostre comportament.

És la nostra ment la que ho decideix i, moltes vegades, ens enganya, ja que és on resideix tota la nostra naturalesa, tant en el seu costat clar com en el fosc.És interessant citar la pel·lícula The cell, basada en un guió original de Mark Protosevich, en la qual l’actriu Jennifer Lopez interpreta una psicòloga que està experimentant una ciència radicalment nova que li permet introduir-se i experimentar el que succeeix a la ment d’una altra persona que es troba en estat de coma. Fins aleshores havia utilitzat aquest mètode en un nen, amb l’esperança de tornar-lo al món i als seus pares. Però quan el sàdic assassí Carl Stargher cau en un estat de coma similar, amb la seua última víctima encara viva, segrestada en una cel·la plena de trampes, l’agent de l’FBI Peter Novak recorre a Jennifer Lopez com la seua última esperança perquè aconsegueixi introduir-se a la ment del psicòpata i descobrir la localització exacta del cubicle en el qual es troba segrestada, abans que sigui massa tard.

Un viatge a l’interior d’una ment perversa. En la realitat, en un estat conscient, seria una cosa semblant al mentalisme, un exemple de les possibilitats i conseqüències del coneixement i domini de la ment. Un art en el qual qui ho practica utilitza l’agilitat mental o suggestió per crear una il·lusió en l’altre.

El mentalista és intel·ligentment conscient de les seues habilitats, guiat per la seua ment i que considera que els poders del psíquic són fraudulents.És una persona que coneix i lidera la seua ment i fins i tot pot arribar a liderar la dels altres i crear falses realitats. De fet, es creu que les tècniques mentalistes poden, en ocasions, ser utilitzades fora de la indústria de l’entreteniment per influir les accions de persones prominents amb finalitats personals o polítiques, encara que, segons els mentalistes, la postura habitual i més ètica del mentalista és la de manifestar-se en contra d’aquests. Entre el fet de no ser conscient del poder que la nostra ment exerceix sobre nosaltres i assolir el mentalisme hi ha un llarg camí a recórrer.

Podem triar fins on volem arribar, però el més important és no abaixar la guàrdia per desaprendre i tornar a aprendre correctament.

tracking