SEGRE
Dissenyant el futur professional

Dissenyant el futur professionalSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Emprendre va més enllà de generar el lloc de treball o de crear una empresa. La mentalitat emprenedora és una manera d’entendre la vida, una actitud que permet veure oportunitats on d’altres només veuen barreres. Els motius per emprendre i crear un negoci són molt variats.Permet treballar amb motivació i passió: l’esforç necessari per triomfar només es pot dur a terme si es fa amb passió.

Per a això és imprescindible elegir alguna cosa realment motivadora, que suposi un repte i que permeti un compromís. L’emprenedoria ofereix la possibilitat de fer complir un somni.Et converteix en responsable del teu propi destí: la llibertat a l’hora de prendre decisions compensa el pes de la responsabilitat. L’emprenedor elegeix cap a on dirigeix el seu negoci i, per tant, el seu destí.

Però emprendre no implica decidir i assumir riscos en solitud el cent per cent de les ocasions. També es pot i s’ha de treballar en equip, comptar amb altres professionals i socis, aprendre d’experiències alienes, créixer constantment.Sempre partint d’un pla de negoci, es pot planificar i executar al ritme que s’elegeixi i valorant les opcions que es considerin òptimes. No ocorre el mateix al treballar per compte d’altri; en aquest cas la decisió última l’adoptaran altres persones, malgrat que puguem influir en elles.Elimina la rutina i catalitza la creativitat: l’activitat d’un emprenedor mai no es tornarà monòtona ni rutinària.

Cada dia es presenten noves oportunitats de negoci, imprevistos i situacions diferents a les quals adaptar-se. El canvi és una oportunitat, no quelcom a témer. Les ments inquietes i creatives que fugen de l’avorriment trobaran en l’emprenedoria el millor dels desafiaments.Un aprenentatge i un creixement continus: per millorar i adaptar-se als canvis és necessari investigar i aprendre diàriament.

La formació ha de ser una constant en tot el procés d’emprendre. L’interès per adquirir nous coneixements forma part de l’ADN de l’emprenedor. A més, poder aplicar al mateix negoci l’après és molt motivador i altament gratificant.Aportar valor suposa una enorme satisfacció: fer realitat una idea, dur-la a terme per iniciativa pròpia i treballar diàriament per assolir l’èxit ja són prou motius per emprendre.

Però, a més, s’hi pot sumar la contribució a la societat.Qualsevol emprenedoria suposa una millora en l’entorn, però aquelles que estan centrades en les persones i la sostenibilitat aporten una satisfacció extra.Així mateix, arribat cert punt del desenvolupament del negoci, caldrà realitzar contractacions, per la qual cosa s’ajudarà a crear ocupació, una cosa que és molt gratificant.En les actuals circumstàncies, i en l’entorn que ens ha tocat viure, l’emprenedoria és la millor manera d’afrontar un futur incert, en el qual tot canviarà d’una forma segura i disruptiva per a la nostra societat, almenys, com l’enteníem fins abans de l’any 2020.

tracking