SEGRE

Creat:

Actualitzat:

És evident que el fenomen de la violència sempre ha existit en una part de la societat, especialment si es neix dona. Així i tot em segueix sorprenent l’agressivitat que s’expressa sobre la dona, que comença fins i tot abans del naixement amb la pràctica d’avortaments selectius segons el sexe.

Em desconcerta que en alguns països, si una dona soltera o adolescent és violada, pugui ser obligada a contraure matrimoni amb el seu agressor, o ser culpada i empresonada per haver comès un acte delictiu.

No puc entendre que al nostre país massa homes no s’adonin de com la violència forma part de la seva educació, perquè qui l’exerceix no és un malalt mental. És un masclista ignorant, que es creu important a través de la dominació que exerceix. Que possiblement durant la seva vida no ha volgut aprendre a configurar una rentadora, fer el llit o planxar la roba, però sí que és responsable de les seves actituds i pensa que les dones, únicament pel fet de ser-ho, poden ser denigrades.

Després de més d’un miler de víctimes mortals en només un lustre, ens cal una societat per fi justa amb les dones, que no jutgi les víctimes. Estem en una societat que, sigui com sigui, segueix castigant la dona, pel fet que no es va defensar perquè es va quedar bloquejada per la por, insultada després per no resistir-se o per intentar refer la seva vida. No té sentit justificar un violador o un agressor sexual dient que o bé està malalt o bé la víctima el va provocar.

Els causants d’aquesta violència som els homes i callar ens fa còmplices.

Les condicions d’un canvi de paradigma ha de fonamentar-se en l’escola, i els polítics s’han de comprometre realment en la prevenció, protecció, assistència i reparació del dany a les víctimes. Amb dotació econòmica, no amb discursos, ni cops de pit.

Prou ja del fet que les dones, amb qualsevol vestimenta, de qualsevol edat, ofici, professió, herència ètnica, classe social, casades o solteres, siguin assetjades, insultades, tocades, violades, colpejades, ferides i assassinades, per un o diversos homes, que van pensar i van decidir que tenien el dret a disposar dels seus cossos, la seva sexualitat o les seves vides.

tracking