SEGRE

Creat:

Actualitzat:

El maltractador és un home que no té perfil. Un mascle, de sexe masculí. La violència masclista no té edat, ni nivell de formació, ni estat civil, ni cultura ni estatus econòmic. Sovint, el domini no comença mai amb una bufetada. Abans hi ha els insults, les humiliacions en privat o en públic, els crits, la violència ambiental, cops a la porta, trencament de coses... S’inicia de manera subtil per un home que decideix utilitzar la violència per exercir el control sobre la seva parella.

Aquest 2019 es compleixen 15 anys de la llei integral contra la violència de gènere. La llei ordenava al poder legislatiu al voltant de 70 reformes, que afectaven l’àmbit sanitari, educatiu, social o la publicitat però no totes s’han fet i la realitat és que no estem aconseguint erradicar ni reduir la violència de gènere conforme a les expectatives que s’havien generat. L’essència de la lluita ha de ser prevenir la violència de gènere i el repte està en com aconseguir la implicació d’una gran varietat d’actors: família, escola, entitats, institucions... Cal invertir més diners on s’ha d’invertir, en igualtat en tots els àmbits, en la prevenció del delicte i en l’educació. Per tal d’evitar la bufetada, l’insult, cal començar per l’escola i per la família, amb una educació compartida i transversal.

Davant d’una situació de violència, l’ordre de protecció és una resolució judicial que permet que el jutge o jutgessa pugui adoptar mesures cautelars penals i civils i activar altres mesures d’atenció social. A la nostra ciutat, si decideixes marxar del domicili on has viscut la situació de violència, si el teu acolliment per part de familiars o amistats pot suposar un perill, o si tot i no haver-hi una situació de perill el fet de no allotjar-te pot suposar la tornada al domicili amb la persona agressora o quedar-te al carrer, trobaràs recursos i professionals que no escatimen esforços i implicació. Que faran l’impossible per ajudar-te a començar una nova vida. T’explicaran tots els teus drets per aconseguir un acolliment d’urgència amb els teus fills i filles.

tracking