SEGRE
Bressol de líders

Bressol de lídersSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Ahir a la tarda va celebrar-se l’acte d’entrega d’Orles del Col·legi Episcopal de Lleida a la Seu Vella. Tinc la responsabilitat de ser el president de l’Associació d’Antics Alumnes, i després d’un any ser poder organitzar-se, aquest any, amb els protocols que marca la situació (vàrem fer-ne dues sessions), l’Episcopal ha de sentir-se orgullós perquè des del 1958 que, any rere any, ha sortit una nova fornada d’alumnes preparats per assumir els reptes actuals i els que li demanarà la societat del futur.

La responsabilitat que donen els pares a un centre perquè formi els seus fills (no confondre amb educació, ja que això s’ensenya a casa) és un gran repte per a tot l’equip que forma part de l’Episcopal. Un indicador per saber si un centre educatiu està fent bé la tasca formativa durant els anys que un alumne conviu en una l’escola el cercarem analitzant qui és qui en l’actual escenari directiu de la societat.

Quan veus persones que ens lideren, que tenen càrrecs de responsabilitat, i et fixes que molts tenen la mateixa base educativa, això vol dir que el centre on van estudiar va fer una molt bona tasca. En el cas de Lleida, com a capital agroalimentària que és, voldria destacar el nom de dos líders i antics alumnes que estan treballant per l’alimentació sana, saludable i amb un futur prometedor.

Un cas és el del Santi Aliaga (Lleida, 1976), que és el CEO de Zircular Foods, la nova empresa que ha creat el hòlding carni Vall Companys, i que es basa en la investigació i creació de proteïnes vegetals que substitueixen la carn. I l’altre cas és el del Jordi Barri (Lleida, 1979), propietari de Teresa Carles Healty Foods, un grup alimentari que produeix menjar vegà i flexiterià.

Actualment disposa d’una xarxa de restaurants vegetarians, una secció d’elaboració de sucs pressuritzats i una de menjars preparats saludables per al món de la distribució. Aquests perfils són dos dels molts que han passat per l’Episcopal i que ens demostren com les persones que hi han passat estan preparades per assumir, ser emprenedors i liderar nous reptes que ens exigirà la societat del demà.

Personalment, el que vaig fer ahir no és només entregar unes orles de fi de cicle per a uns alumnes, sinó un fins aviat a nous líders que vindran..

tracking