SEGRE
De Momotombo a Sunka

De Momotombo a SunkaSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Sunka és un súper ubicat a la zona alta lleidatana. Després de vint anys de la seva creació, el model que va idear en el seu dia el lleidatà expert en Retail alimentari, en Lluís Martínez Ribes, ha tornat a ser transgressor i pioner. Amb aquest establiment, Lleida es torna a posicionar com un referent nacional en la recerca de noves maneres de comprar els queviures d’un domicili.

A principis del 2000, tots els “súpers” eren iguals de format independentment del lloc on residien els seus usuaris. Plusfresc va crear Sunka –que en japonès vol dir “pren el teu temps”– per tal de poder captar un nou consumidor exigent i estressat.

Exteriorment va ser un model molt innovador, perquè sortia de la uniformitat, i incorporava atractius per integrar-se al barri i als seus usuaris (sala d’exposicions, tallers de formació, conserge, espai infantil...), i en l’àmbit interior, implantava solucions informàtiques (com l’etiquetatge electrònic) o com interactuar amb el client (nova manera de comunicar-se). Al final, amb aquest model, s’ha pogut comprovar que l’índex de fidelització del client en aquest centre és el més alt de la cadena.

Amb la remodelació actual, Plus continua apostant pel Sunka com un banc de proves, és el seu particular centre d’R+D. La tecnologia (integrar i interactuar les noves tecnologies amb els clients), espais temàtics (amb personal específic i format), aposta pel producte local (gran valor de la cadena), i ampliació de l’espai i personal (fins a 2.000?m² i 58 treballadors) són les claus per poder arribar a nous tipus de famílies i oferir alternatives que els diferenciaran de la resta de cadenes nacionals.

Als anys seixanta, els cunyats Antoni Oncins i Rafael Pujol varen saber superar una greu crisi a força d’innovar i buscar maneres de diferenciar-se de la seva competència. L’actual equip directiu reconeix que amb Sunka es perd una part dels beneficis del grup, però han sabut compensar-ho amb una lleialtat extrema per part de nous clients, i obtenint una sèrie de valors/indicadors que els ajudarà a trobar el millor Plus del futur. Si molts empresaris apostessin per invertir molt més en el seu negoci, fer créixer el seu equip humà i escoltar més els clients, trobaríem que a Lleida hi hauria moltes més empreses referents i que molts lleidatans encara les desconeixen.

tracking