SEGRE
Aeroport amb història

Aeroport amb històriaSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Com a empresari i pilot considero que és necessària una pista de més a l’aeroport del Prat, però crec que avui és més oportú parlar de la infraestructura aeroportuària que tenim més a prop els lleidatans. L’Aeroport d’Alguaire, a més de presumir de tenir una de les terminals més boniques de l’estat, fer-se un lloc com a centre de manteniment, hangaratge i formació aeronàutica, és des d’aquesta setmana l’espai on reposa una joia aeronàutica.

El Reial Aeroclub de Lleida (entitat que el proper 2029 celebrarà el centenari) és propietari de l’avió en vol amb la matrícula més antiga de l’estat espanyol. La Piper J-3 Cub amb identificador EC-ADS va ser presentada dijous passat davant d’autoritats, premsa i socis, després d’una severa restauració i rehabilitació dels permisos aeronàutics.

Aquests treballs han estat gràcies a l’aportació econòmica del mateix aeroclub, socis, espònsors empresarials i de la Diputació de Lleida. La J-3 –com és coneguda en el món de l’aviació– és una aeronau lleugera de fabricació nord-americana i va ser un entrenador de vol durant la Segona Guerra Mundial.

La unitat lleidatana va recaure a l’aeroclub el 1949 procedent de Suïssa. Ha viscut innombrables aventures –i cal saber-la pilotar com pertoca– al llarg d’aquests setanta-dos anys que porta a Ponent, però el fet de conviure en tres ubicacions (camp de vol dels Magraners, aeròdrom d’Alfés i l’aeroport d’Alguaire) li ha permès contemplar com ha anat consolidant-se la tradició aeronàutica a Lleida i com ha evolucionat el territori.

Amb aquesta posada en vol, Lleida aconsegueix mantenir part del seu passat amb béns que demostren el que succeïa anys enrere a casa nostra. L’aviació a Lleida ha estat una tradició molt romàntica, i ara, amb aquesta oportunitat, cal que es tregui suc i valor d’aquesta restauració.

Turísticament es pot captar fans aeronàutics a fi que puguin contemplar la J-3. Esportivament, Lleida pot acollir activitats aeronàutiques per exposar-la i fer-la enlairar, i en l’àmbit aeroportuari, des d’aquesta setmana, el modern aeroport de Lleida-Alguaire pot afegir a les seves particularitats que és un bressol d’avions històrics.

Gràcies a l’Aeroclub, Lleida té un fet identitari més per estudiar i que ajudi a preservar part de la seva història..

tracking