SEGRE
Experiències a l’Horta

Experiències a l’HortaSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Dissabte passat, junt amb les meves filles, vaig tenir el privilegi de ser l’últim grup que realitzava “Lo Laberint de l’Horta”, espai integrat en un camp de blat i que per tercer any organitza la Granja Pifarré de la partida de la Caparrella. Vaig optar per fer el circuit nocturn i superar un seguit de proves de temàtica autòctona. L’activitat, que és una de les que organitza aquesta família, no deixa de ser una nova oportunitat per obrir les portes de l’Horta de Lleida, l’espai verd i de regadiu que envolta cinc quilòmetres a la rodona la nostra ciutat.

L’Horta és un espai ben aprofitat, hi conviuen edificacions amb camps on es conrea horticultura i fruita dolça. A més d’habitatges, hi ha negocis vinculats amb l’agricultura i la ramaderia, d’altres que presten servei a aquests productors, i finalment restaurants que donen valor a què es produeix en aquest indret. Minoritàriament, trobem unes famílies que volen anar més enllà, i que gràcies a la inquietud que tenen a donar valor a aquest pulmó verd de la ciutat, organitzen un seguit d’accions per fer apropar a la ciutadania les seves propietats.

A més dels Pifarré, hi ha la iniciativa dels Rosselló de Sot de Fontanet amb els seus Aromes de Lavanda. Anualment organitzen un seguit d’experiències englobades al canvi de cultiu que fa sis anys varen fer a les seves propietats agrícoles. I a la Partida de Montcada, les germanes Vila i els seus marits, són els propietaris dels Ous Codi 0.

Aquesta granja de cria de gallines i comercialització d’ous, també habitualment organitzen un seguit d’activitats per tal de donar a conèixer les seves instal·lacions, fer accions solidàries i treure a llum pública una de les moltes activitats que es fan al costat de casa nostra. Aquests tres exemples d’explotacions familiars donen a conèixer el patrimoni natural i cultural lleidatà. La incorporació de productes agroalimentaris a les seves accions, no deixa de donar un valor afegit a la seva activitat comercial i al territori que les acull.

Lleida, gràcies a l’Horta i el seu entorn natural, no només hi té espai l’activitat econòmica, sinó que és un actiu per realitzar turisme sostenible, familiar i de proximitat. Cal que el futur turístic local es focalitzi més cap aquí i cal que més famílies se sumin a fer aquestes experiències..

tracking