SEGRE
Valors en l’empresa familiar

Valors en l’empresa familiarSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Demà diumenge comença a Pamplona el XXIV Congrés Nacional de l’Empresa Familiar. Després d’un parèntesi per culpa de la situació excepcional viscuda, les empreses familiars del país es tornen a reunir (incloses les de l’Associació Empresa Familiar de Lleida). Aquesta edició, que es presenta sota el títol de “Trabajamos por una sociedad mejor”, tindrà la participació de més de 500 empresaris, la presència del rei, la de Pablo Casado i l’absència habitual del president Sánchez.

Actualment les empreses familiars respecte a les no familiars –a més de ser més longeves– tenen com a gran diferència que no només es valoren les xifres, sinó també el capital humà que disposen i el context social on estan ubicades. I és per això que les ponències d’enguany tindran societats mercantils en què, a més de generar riquesa i benestar, treballen perquè tinguem un món millor. Aquest és el cas de Sorigué, que tindrà amb la ponència de l’Ana Vallés Más que números, propósito empresarial l’oportunitat de fer visible, no només la gran empresa que és, sinó també la magnífica fundació que tenen.

Al teixit empresarial, la pandèmia, a més d’accelerar una transformació radical de les regles del joc, ha provocat un canvi de paradigma que ja estava en marxa i l’ha avançat. Ha posat el focus en conceptes mediambientals i de prosperitat compartida i advoca per un creixement econòmic respectuós amb els interessos comuns. Aquest canvi a les empreses familiars no ens ve imposat, sinó que nosaltres sempre l’hem promogut i liderat, degut precisament a les nostres singularitats.

El congrés en si vetllarà perquè que al llarg dels tres dies les intervencions i ponències que hi haurà posin èmfasis en conceptes com sostenibilitat, propòsit d’impacte o creixement, visió a llarg termini, compromís amb el territori i vetllar per les noves generacions. A Lleida les empreses familiars són les arrels i el tronc de la nostra economia, garanteixen l’estabilitat, el desenvolupament i l’estat de benestar. Aquests valors que de sempre hem tingut la Covid els ha posat en primer pla, i ara el millor remei per reeixir-nos és tenir-los presents en la nostra definició estratègica.

N’estic segur que aquesta teràpia, si s’aplica, en serà la millor solució per sortir-ne.

tracking