SEGRE
Els desitjos reials

Els desitjos reialsSEGRE

Creat:

Actualitzat:

El passat dimecres, els petits (i no tan petits) vàrem retrobar-nos amb la Cavalcada de Reis. A Lleida, que portem revivint-la des de l’any 1935, podem citar que durant aquestes vuit dècades la Guerra Civil Espanyola i l’actual pandèmia són els dos fets tràgics més importants que ha viscut la ciutat durant aquest període. La Rua de l’any passat va ser descafeïnada (el seguici va fer-se en bus), les restriccions del moment així ho varen decidir; la d’enguany, amb tot el que la llei permetia, s’ha pogut celebrar de la manera més idònia possible.

Al final s’ha preservat que la màgia dels Reis continuï essent la més infinita possible. Dels parlaments que varen fer Ses Majestats des del balcó de la Paeria, aquest cop no varen prometre cap infraestructura, il·lusió esportiva o algun somni material desitjat pels lleidatans (no sé si té res a veure la situació política, econòmica o futbolística que vivim), sinó que tots tres Reis decidiren lliurar a la ciutat uns regals immaterials molt encertats. El Rei Melcior –com és habitual– va posar de manifest la llunyania d’on venen i la gran quantitat de cartes que han hagut de llegir, va demanar als nens lleidatans que sobretot aprenguin a ESTIMAR.

Una estima dirigida cap als germans, pares.. i que si ho segueixen, segur que els ajudarà a ser bones persones el dia de demà. La majestat Gaspar va posar èmfasi que un dia com és el de la Festivitat de Reis, la IL·LUSIÓ sempre l’han de portar els pares, i que a ells (els Reis) els pertoca repartir MÀGIA per aquest tan esperat dia.

Finalment, Baltasar va recordar que sobretot hi hagi FELICITAT i que els menors lluitin per continuar portant-se bé cada dia. L’alcalde republicà Pueyo, aprofitant la visita reial a la ciutat, va ser agosarat amb la seva llista de “regals” i també (oportunament ben demanat) va desitjar a Ses Majestats que donat l’inestable moment actual la seguretat, la salut, el temps amb la família, la feina, l’esperança, la fortalesa i la resiliència siguin els presents que es deixin a la capital de Ponent. Davant d’aquest any 2023 que comencem confio que la màgia dels Reis Mags també s’encomani a casa nostra, i si pot ser (a més de tot el requerit) prego que baixi la llum, torni l’estabilitat política, progressi l’economia i puguem trobar un futur millor per les generacions que vindran.

tracking