SEGRE
L’efecte Pereira

L’efecte PereiraSEGRE

Creat:

Actualitzat:

D’ençà que Luis Pereira ha agafat la direcció (no la propietat) del Lleida Esportiu, hem pogut observar com s’acaba la dècada convulsa dels Esteve i com se n’inicia una de nova amb esperances renovades. Aquest contrast que hem viscut els seguidors blaus ha vingut gràcies al cop d’efecte, simple i resolutiu, que ha orquestrat l’equip que acompanya el gallec exjugador del Lleida. Passats nou dies de gestió del grup liderat pel professor d’Inef Vicente Javaloyes, he analitzat com l’actitud de l’afició s’ha capgirat i què han fet els nous dirigents per aconseguir-ho.

En tres pràctics punts (aplicables a qualsevol altre equip esportiu) s’ha obtingut que la realitat blava avui sigui una altra. Aquests són: 1. Gestionar les emocions dels seguidors.

Amb un exemple tan banal com netejar les cadires del Camp d’Esports, els aficionats que diumenge passat tornaren a l’estadi varen apreciar que se’ls tornava a respectar i observaren com la nova gestió cuidava el “Temple Blau”. 2. El millor màrqueting esportiu és que la pilota entri.

L’equip, a pesar de les penúries viscudes i jugant sense cobrar, encadena 5 partits sense perdre i està classificat prop del play-off d’ascens. 3. Gestió de tresoreria.

Pagant una sola nòmina i fer net als deutes pendents amb la Federació de Futbol, s’ha assolit que els jugadors només pensin a jugar i els seguidors es dediquin a animar. Acabada aquesta fase, caldrà veure com es gestiona el club davant l’horitzó inestable que vindrà. En primer lloc, els actuals gestors hauran de guanyar-se la confiança de la Paeria (propietària de l’estadi), cercar un nou Conveni i mirar d’esborrar la mala imatge institucional passada.

I segon, caldrà veure com s’efectua la sortida de l’actual propietat. Que Pereira –que no té arrelament lleidatà– hagi vingut a rescatar el club (amb més de 4 milions de deute), no deixa de ser una acció molt lloable. Però ha d’entendre l’escepticisme i desconfiança que crea a l’afició blava aquest fet en un món amb tants interessos com és el futbolístic (i més quan la pròxima temporada hi haurà oportunitats de comprar equips de categories superiors amb menys deute).

Ara per ara, hem de gaudir del moment, així i tot, haurem de ser cautelosos, no sigui que tornem a caure –un cop més– en una trampa que afecti els nostres sentiments, colors i calés...

tracking