SEGRE
Santa Ayuso

Santa AyusoSEGRE

Creat:

Actualitzat:

No cal dubtar que Isabel Díaz Ayuso és l’actual reina del panorama polític espanyol. No hi ha setmana que passi que no aconsegueixi ser la protagonista d’alguna notícia. El fet de tenir darrere Miguel Ángel Rodríguez –actualment millor estrateg polític del país– comporta que arreu on vulgui es converteixi en l’actriu principal.

Ha plantat cara al Govern Espanyol davant la proposta de nom per la madrilenya estació d’Atocha. L’equip de PSOE-Unidas Podemos té intenció de posar noms de dones a les principals parades de tren de la capital. Així doncs, la porta d’entrada de l’AVE a Madrid passarà a dir-se Almudena Grandes (com a reconeixement a la cèlebre escriptora), i ens surt la presidenta regional dient que a hores d’ara el baixador ja té nom de dona, o és que la Verge d’Atocha no n’era? També amb polèmica començàvem la setmana per les declaracions fetes per Ayuso (després de la Junta Nacional del seu partit) citant: “Quantes Rita Barberá deixarà el PP a la cuneta?” Afirmació sorgida per les recents disputes que ha tingut ella amb el que serà el president sortint del partit, Pablo Casado.

La presidenta demana que s’expulsi tots aquells que l’han espiat buscant arguments per poder-la acusar de pràctiques corruptes. Fet que amb l’eterna alcaldessa de València mai va succeir, i deixant-la completament sola davant les diverses trames que van culpar-la de corrupció (curiosament tots aquests fets es van arxivar un cop morta). Les declaracions d’Ayuso tenen una arrel sorgida des de la venjança o des del paper de víctima, però demostren –i estant a les portes del dia de la dona treballadora– que costarà i serà una autèntica utopia que una dona al PP s’erigeixi en futura líder.

Aguirre no va poder amb Rajoy, Sáenz de Santamaría tampoc amb Casado, i finalment, Núñez Feijóo serà el pròxim president popular per davant de Díaz Ayuso. Intueixo que al Partit Popular es vota més pel que els barons desitgen que no pas pel que realment volen els seus militants i votants. Sincerament, davant unes hipotètiques eleccions d’Ayuso contra Pedro Sánchez, no creieu que la victòria de la madrilenya seria un fet? Però, a més a més, un gran efecte secundari s’hauria aconseguit –i que molt pocs tenen present–, aconseguir parar de cop l’actual efecte de Vox.

tracking