SEGRE
12 mesos vista

12 mesos vistaSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Lentament, els partits polítics van presentant qui liderarà les llistes de les municipals del maig del 23. Recentment, ERC presentava la candidatura de l’actual alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, per repetir quatre anys més com a paer en cap (considero que 2 legislatures és el període més coherent per executar un pla de govern). La resta de forces que volen tenir representació a les viles que conformen el territori aniran fent-ho pròximament.

Hi ha dos factors que caldrà veure com evolucionen. El primer, com l’extrema dreta es presentarà en aquestes convocatòries i quin resultat obtindrà. I el segon, com l’actual força i representativitat que tenen els hereus del PDeCAT aconseguirà mantenir l’elevat nombre d’alcaldies que ostenten.

Marc Solsona, Jordi Latorre, David Massot, Rosa Pujol, Antoni Villas, Manel Solé, Antoni Carré, Joan Gilart.. són referents en política local que intentaran cercar la millor fórmula per mantenir les seves alcaldies. Els municipis que presideixen els necessiten (vegeu els seus resultats en les eleccions del 19) i ara –més que mai–, orfes com estan de paraigua polític que escolti les reclamacions que exigeix el territori, hauran de buscar-hi una solució.

Una plataforma transversal com la que van presentar dimarts alcaldes i regidors de la vegueria del Penedès (Impulsem el Penedès) seria una interessant proposta tant per a tots ells, com per als ciutadans que els segueixen (que no són pocs) i per al nostre territori. Ara bé, dos interrogants em susciten. Com gestionaran una candidatura a la capital que tingui prou força per arribar a ser clau en la futura governabilitat de la Paeria? A Lleida ciutat Junts té una notable presència.

I com podran aconseguir tenir algun escó a la Diputació o als consells si no aconsegueixen tenir el suport/aliança/coalició d’un gran partit al darrere? La proposta d’una plataforma municipal lleidatana sona interessant (l’abandó que tenim per part dels governs ho demostra) i no només caldrà gestionar cada vila, sinó que serà necessari tenir molts contactes fora de Lleida per canalitzar les ajudes necessàries per cadascun d’ells. En definitiva, desitjo que aquesta nova proposta permeti que des del municipalisme es pugui reconstruir el país, evitar la despoblació i impulsar l’economia lleidatana.

tracking