SEGRE
Més que compromesos

Més que compromesosSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Siurana, Grau, Gil, Colomé, Burgués.. són alguns dels cognoms dels membres que formen part del grup d’opinió “Compromesos amb el futur de Lleida”, que promou la Fundació ICG (empresa capdavantera en informàtica amb seu a Torrefarrera) per tal d’implicar-se en el territori, i ajudar que sorgeixin plantejaments i reflexions dirigides a fer créixer l’àrea d’influència lleidatana. Aquesta setmana (després de no reunir-se per la Covid) s’han trobat de nou per tal de reclamar mesures urgents i immediates a fi d’evitar que la regió que defensen perdi competitivitat empresarial, pugui garantir l’arrelament de la població al territori i dinamitzi l’economia.

Per aquestes persones influents –que durant una etapa de la seva vida varen representar-nos en diferents entitats, administracions...– creuen que ara és el millor moment per gestar la creació d’un consorci que aplegui tots els agents socials i institucions del territori, i juntament amb economistes de prestigi volen crear un Pla d’Actuació per ressuscitar l’economia de Ponent. És notori l’abandó que pateixen certs sectors, com hem pogut veure aquesta setmana amb l’agricultura o bé el comerç amb l’absència d’un full de ruta a seguir. També saber com es gestarà finalment la participació del nostre Pirineu als futurs Jocs Olímpics.

Els destinataris de les missives són clarament l’Estat i la Generalitat, on les dues coalicions que governen en cadascuna d’elles no estan per la labor d’escoltar les necessitats de Ponent, tot provocant un enorme dèficit en inversions i projectes que garanteixin un pròsper futur. Personalment, el meu parer davant d’aquesta situació és que, a més a més de les reclamacions que fa aquest honorable equip, és que Lleida ha de ser capaç de tenir persones influents i amb poder a les principals taules de decisió del país. Molts dels membres que pertanyen a “Compromesos” varen ser autèntics líders en el seu moment gràcies a tenir una sèrie de persones “fidels” a Barcelona, Madrid, Brussel·les.

que defenien Lleida i els lleidatans per davant de tot, i que gràcies a això vàrem tenir la dolça època de finals del segle passat a inicis de l’actual. La meva aportació a aquesta reclamació és que cal deixar les tesis sectàries de molts partits polítics i cercar líders influents que sàpiguen fer de manera anònima aquesta gran tasca i que, actualment, ningú l’està representant.

tracking