SEGRE
Territori cerveser

Territori cerveserSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Una bona amiga em diu que ha perdut quasi 15 kg fent exercici, canviant hàbits alimentaris i bevent només cervesa (quan surt a menjar fora de casa i evitant altres begudes alcohòliques). Celebro que begui –responsablement– aquest destil·lat, ja que a Lleida considero que és d’aquells indrets on radica cultura cervesera de consum (esdevinguda per la calor) i una indústria de primer nivell vinculada amb aquesta (repartida pel territori). És un referent nacional la fàbrica San Miguel, propietat de Mahou i ubicada al Polígon del Segre de la capital; com també és històricament famosa la Malteria la Moràvia a Bell-lloc d’Urgell, dominada per la catalana Damm.

Fora d’aquí hi tenim multitud de petits envasadors. Casos en tenim a la plana amb la Vella Caravana, Lo Vilot, Brebel, Matoll.. o bé la CTretze al Pallars.

Crear cervesa artesana és cosa fàcil, és un article de proximitat, que no té additius, ni conservants i no es pasteuritza. És un producte viu fet amb aigua, llúpol i cereals (malta o blat, o fins i tot arròs, avena...) d’on sorgirà la malta. Després de tot això, encara ens trobem casos que aposten per la innovació, com l’Oliba Green Beer de Click&Brew de Torrefarrera, la primera cervesa d’oliva, de color verd i gust oleic característic.

Amb una inversió de prop de 3 milions confia a diferenciar-se i internacionalitzar-se durant els pròxims anys. I si a més de tot això, enguany tenim la sort que el mític anunci estival que rodava cada any Estrella Damm en algun indret de les Balears hagi canviat de destinació, i un dels espais que hagi triat sigui el congost de Mont-Rebei al costat d’Àger és tot un luxe! Amb aquesta aposta es reafirma que la cervesa és un poder econòmic, social i cultural a tenir en compte per Lleida. Ara bé, em poso les mans al cap amb què passarà aquest estiu a l’esquerp canyó que discorre per la Ribagorçana, on cada any augmenta el nombre de senderistes (uns 100.000 a l’any) que el visiten i saturen els camins laterals i se li sumaran els que possiblement vindran després de veure l’spot.

Com que ara hi som a temps, cal que posem prevenció, no sigui que vulguem aplicar una solució el dia que tinguem un susto amb algú per culpa d’una birra de més...

tracking