SEGRE
Molt més que música

Molt més que músicaSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Des de dimecres que hi ha hagut bogeria col·lectiva per comprar alguna de les entrades per als propers concerts que farà Coldplay a Barcelona el 2023 que, per cert, serà la mateixa setmana de l’Aplec del Caragol (no sé si algun lleidatà havia tingut present aquesta coincidència). Als dos inicials del 24 i 25 de maig, se li han sumat un tercer el 27 i un quart el diumenge 28. Total, més de 200.000 entrades venudes (més de 50.000 per dia) i no només ha aconseguit que aquesta fita sigui tot un rècord ciutadà, sinó que posa de manifest l’extraordinària dimensió de la banda britànica.

Mai cap grup musical havia assolit omplir en quatre concerts seguits l’estadi olímpic català. El passat 2016 ja varen demostrar la multitud de seguidors que arrosseguen al nostre país amb dos concerts similars al mateix espai. Amb la visita de Coldplay aquesta primavera també se li suma la de Bruce Springsteen (28 i 30 d’abril a l’Estadi Olímpic) i d’Elton John (22 i 23 de maig al Sant Jordi), cosa que fa que Barcelona sigui una de les parades obligades dels grans circuits musicals europeus.

I posant tot això com a preludi del Primavera Sound (1-3 de juny), el Sónar (15, 16 i 17 de juny) i el Festival Jardins de Pedralbes (juny i juliol). Bé, amb tot el citat em preocupen dos grans aspectes a tenir en compte. El primer, com gestionen la venda d’entrades les grans comercialitzadores i el negoci que hi ha darrere la revenda.

Segur que algú hi ha vist una gran oportunitat de negoci, i n’estic segur que algú es xafarà els dits no gestionant-ho bé. I en segon lloc, el diumenge 28 de maig serà el dia de les eleccions municipals. Barcelona tindrà l’oportunitat de perpetuar l’Ada Colau com a alcaldessa o bé efectuar un relleu que tanta gent desitja.

Amb aquestes grans concentracions de persones que es faran a la capital catalana (organitzades per entitats privades que utilitzaran espais públics) poden ser una oportunitat per reposicionar Barcelona com la ciutat que havia estat fa uns anys. O bé, en cas que hi hagi un ensurt (petit o gran) podria aprofitar-se per culpabilitzar la gestió municipal de l’actual govern que hi ha al consistori i fer caure la batllessa Colau. Evidentment, com sempre, tot es decidirà al ritme de la música que vagi sonant en cada moment...

tracking