SEGRE
Temps de lideratge

Temps de lideratgeSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Percebo que els models de cultura empresarial estan vivint un punt d’inflexió a causa de l’accelerada transformació i el canvi de model de negoci, cosa que entenc que comportarà una modificació prèvia en la mentalitat del líder perquè generi de manera natural nous comportaments. Actualment, el 55% dels alts directius –segons Eurostat (l’oficina europea d’estadística)– considera necessari dur a terme un canvi en el lideratge de l’organització orientat a enfortir aquelles capacitats essencials que afavoreixin la transformació. Crec que el nou líder s’hauria de compondre amb trets com els següents: visió estratègica, habilitat de comunicació i flexibilitat, connexió amb les persones i credibilitat per aconseguir l’adhesió al canvi.

La transformació és obvi que és una realitat i que ja està passant, i moltes empreses estan en un procés de transformació del model de negoci. D’altres consideren que és necessari fer un canvi de la cultura corporativa, sigui per dur a terme una transformació o bé per crear impacte en els perfils i els nous comportaments dels líders. Però clar, tota transformació requereix talent i aquí és on radica el problema d’ara.

Les empreses en necessitem i no en trobem, i ho veiem com una seriosa preocupació per continuar creixent. Però un cop el tenim, per comprometre i fidelitzar-lo, considero necessaris els següents ingredients: tenir una cultura corporativa, la reputació de la companyia, el propòsit i valors, la compensació i acompanyar-lo d’un projecte atractiu. I també cal destacar factors com l’augment dels models híbrids en el treball, juntament amb un pla de carrera o bé les polítiques de conciliació.

És obvi que aquests factors indirectament facilitaran la creació, la innovació, els valors de confiança, flexibilitat, agilitat, autonomia… Certament que tot sona molt bonic, però caldrà saber superar les restriccions pressupostàries, les estructures internes o bé l’aprovació per part de la direcció de la companyia per gestionar-ho com cal. En definitiva, crec que en el moment actual la supervivència de les organitzacions dependrà de la seva capacitat per respondre amb encert a la necessitat d’adaptar-se, des de la cultura i el lideratge, a un entorn en procés continu de canvi accelerat.

tracking