SEGRE
Volem un pavelló!

Volem un pavelló!SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Un equipament clau per a Lleida complirà 22 anys de vida. Aviat es diu. El 4 d’octubre del 2001 s’inaugurava el pavelló Barris Nord (actualment Espai Fruita), que dotava la ciutat d’una instal·lació de primera divisió i seria l’espai on jugaria el Lleida Basquetbol (Força Lleida avui).

Es va construir en el temps rècord de 125 dies, i permetria acollir 5.100 espectadors (més endavant s’ampliava fins als 6.100 vigents). Mentre que l’Onze de Setembre, antiga seu, serviria per acollir la resta d’activitats esportives, encapçalades pel Llista Blava, que és l’equip local més internacional. Hi vaig anar al partit inaugural, que va ser de la lliga ACB, i al meu pare i a mi ens va impressionar l’amplitud.

“Sembla un Sant Jordi en petit”, vam dir tots dos, i ho recordo perfectament com si fos ara que hi tornéssim a entrar per primer cop. Era un partit Caprabo Lleida-FC Barcelona i curiosament aquell any vam aconseguir arribar al play-off pel títol, perdent als quarts de final amb el mateix Barça. Quins anys aquells.

Dues dècades després, i amb mancances que se solucionaran amb la futura renovació del parquet o d’altres que no venen al cas, el temple basquetbolístic de ponent necessita una intervenció, amb més sentit i utilitat que mai. Durant el passat Nadal ha acollit la Factoria del Reixos, altres anys per aquestes dates s’hi gaudia d’espectaculars salts de motocròs. Però, a més d’això, també ha sigut lloc per a concerts multitudinaris, seu de la Final Four d’Hoquei, del Mundial de Futbol Sala amb el Barça com a equip local.

El repte ara radica a poder acabar la temporada actual del Força Lleida amb nou parquet i el color bordeus als laterals del rectangle de joc (mateixos colors que l’equip lleidatà) i que Lleida tingui la superfície del pavelló similar al dels Cleveland Cavaliers de l’NBA. Tant de bo equiparar el terreny de joc amb el d’un equip de la millor lliga del món de bàsquet permeti que la pròxima temporada tinguem l’equip lleidatà un altre cop a l’ACB. L’actual nivell d’excel·lència esportiva i de gestió del Força Lleida augura que enguany es pot arribar a aquesta fita.

El que sí que està clar és que aquest cop, si pugem, no cridarem a cap alcalde la mítica frase de: “Volem un pavelló!”.

tracking