SEGRE
La tercera

La terceraSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Avui, seguint les instruccions de les autoritats sanitàries del país, m’he posat la tercera dosi de la vacuna contra la Covid. Soc conscient que això, a aquestes alçades, només és un acte de fe. És hora d’acceptar que els suposats experts i els responsables polítics van a cegues.

Ningú no sap ni quan ni com ens podrem desfer definitivament del virus, si és que això és possible. En canvi, ja saben com limitar-ne els efectes, paralitzant, això sí!, l’economia i els contactes socials. Ni una cosa ni l’altra ens convenen.

Pel que respecta a la vida social, hem vist com aquest llarg pont la gent ha fet mans i mànigues per sortir a fer el turista, a pesar de les incerteses que ens genera la variant òmicron. Potser és 2,4 vegades més transmissible que la delta, potser és menys lesiva per a la nostra salut i potser no acabi col·lapsant les UCIs dels nostres hospitals, a les quals de moment hi està enviant de manera principal aquelles persones que no estaven vacunades. Tants potser, potser, potser acumulats ens enerven.

No hi estem avesats i tant els governants com els governats enyorem les certeses d’abans, que tot i ser menys sòlides del que ens pensàvem ho eren prou per donar-nos-en l’aparença. Per tot plegat, ens diuen que l’única estratègia assenyada és continuar vacunant-se, sí o sí, i ensenyar el passaport Covid a tothom qui ens el demani, ara que el departament de Salut sembla haver solucionat els problemes tècnics que durant la setmana passada ho van impedir. Per això, en pic la Generalitat m’ha ofert la possibilitat de fer-ho, m’he posat obedientment la tercera dosi.

Amb l’esperança que pugin les meves defenses i acabi formant part de la solució i de no ser un problema per als que m’envolten. Informa aquest diari que els de la meva lleva a Lleida ho estem petant en adhesions al programa vaccinal, mentre que els reticents van afluixant a mesura que s’anuncien les restriccions socials que hauran de suportar d’ara endavant. Tant de bo tinguem raó i els l’hi donem als que tenen la responsabilitat de protegir-nos davant la incertesa del comportament del virus i la temeritat dels que encara el neguen.

Tant de bo la tercera sigui la definitiva.

tracking