SEGRE

PERSONES I ORGANITZACIONS

Nadal. Afabilitat i la casa de te

Creat:

Actualitzat:

La setmana passada em vaig atansar a la botiga a la qual vaig habitualment a comprar el te. Atenien una clienta, després haurien de fer el mateix amb la segona i jo hauria d’esperar. A la bossa em vaig emportar més que te. La segona clienta al sentir la pregunta que em va fer la dependenta i la meua resposta em va cedir el torn. Va ser el psicòleg Raymon Cattell qui va col·locar l’afabilitat com el primer entre els 16 trets que componen el seu qüestionari de personalitat 16PF-5, utilitzant-se tant en l’àmbit clínic com en el de les organitzacions per avaluar la personalitat dels individus. Sovint, i a l’hora de parlar de la personalitat d’algú, fem referència a conceptes complexos: aprensió, estabilitat emocional o autocontrol i, tanmateix, poques vegades ho fem partint d’un concepte tan senzill com és l’afabilitat, i que es pot apreciar amb tan sols observar el comportament de totes les persones que intervenen en les nostres relacions socials.

L’afabilitat en l’àmbit de la psicologia

Tal com apuntem, l’afabilitat és un dels 16 factors que es mesuren per avaluar la personalitat dels individus i a partir dels quals es poden calcular les cinc grans dimensions de la personalitat: Extraversió, Ansietat, Duresa, Independència i Autocontrol. Les persones que obtenen puntuacions altes en afabilitat són persones amables i càlides, a qui agrada la interacció social i que són valorades molt positivament pels altres membres del grup amb què es relacionen, sigui prenent un cafè o a la cua del supermercat. Les persones que al qüestionari de personalitat de Cattell obtenen puntuacions baixes acostumen a ser distants i fugisseres amb els altres, la qual cosa les porta a buscar en gran manera la solitud davant les relacions socials.

L’afabilitat dins de l’àmbit del treball

En el pla laboral, les persones que puntuen alt en el tret d’afabilitat es mostraran especialment motivades pels treballs el dia a dia dels quals impliquin un contacte social més gran, com és el cas de posicions comercials, treballadors socials, d’atenció al client, etc.

Aquestes persones són membres perfectes a l’hora d’integrar-se als equips de treball, i per això és necessari identificar-los i incloure’ls en aquells equips en els quals calgui millorar la seua cohesió.

D’altra banda, les persones altament afables estaran menys satisfetes amb treballs que requereixin una alta creativitat individual.

Taxa de transmissió de l’afabilitat

Mentre tots estan preocupats dia a dia, i gairebé hora a hora, perquè la taxa de transmissió del feliç virus sigui menor que u, amb la taxa de transmissió de l’afabilitat ocorre al contrari; aquí, com més gran sigui la propagació, millor. Com més gran sigui la nostra relació amb els individus infectats per l’afabilitat, millor per a tothom. Recordo com al sortir de la botiga i anar a buscar el cotxe, hi havia un vehicle aparcat en doble fila que m’impedia sortir; tanmateix, lluny d’enfadar-me i encomanat per l’afabilitat de la clienta anònima, vaig esperar un parell de minuts i vaig poder tornar a circular.

En aquest Nadal, apostem tots perquè l’afabilitat sigui el tret dominant i, si és possible, que es pugui quedar amb tots el 2021.

tracking