SEGRE

Creat:

Actualitzat:

– “Mossèn Marchena”, deies l’altre dia. Quina rucada! A Espanya no hi ha presos polítics. És una democràcia perfectament homologable.

– Doncs jo crec que Boris Johnson té sort de no ser espanyol. Va tancar il·legalment el Parlament britànic i no és a la presó ni a l’exili. Al contrari. Segueix sent primer ministre.

– Deixa de marejar la perdiu. El que hauria de fer Torra, per començar, és condemnar la violència.

– Ho ha fet mil vegades. I si ho fa mil més, Sánchez li dirà que la condemni amb rima assonant i fent el pi.

– No et queixis. Ja veuràs si el 10-N guanya la dreta.

– Fa un segle les poderoses organitzacions obreres van dir que s’havien acabat les guerres perquè eren una creació dels estats burgesos i els treballadors francesos es negarien a agafar les armes contra els seus germans alemanys. Va esclatar la Gran Guerra de la més estúpida manera i els obrers francesos i els alemanys es van dedicar alegrement a matar-se entre ells perquè abans que obrers eren francesos i alemanys. De la mateixa manera, l’esquerra espanyola, abans que esquerra, abans que demòcrata, és espanyola.

– Bonica manera d’analitzar la història. D’altres diuen que els independentistes són els nous nazis.

– Això sí que és una rucada nivell premium.

– Ho diu el teu admirat Trapiello.

– A Trapiello l’admiro quan parla de Cervantes o de Baroja, però miro cap a una altra banda quan escriu pamflets. La política és l’única matèria en la qual les persones intel·ligents diuen les mateixes tonteries que un tonto.

– Això que tu penses de molts, molts ho pensaran de tu.

– Cert. Però el que diu Trapiello no és només una tonteria. És una indecència que l’hauria d’inhabilitar de per vida per parlar de política.

– Si torna el 155 i la Guàrdia Civil entra en una sala en què esteu tu i Trapiello, no patiré per Trapiello.

– Jo tampoc. Patiré per mi. I per tu si mai et dóna per pensar alguna cosa que molesti el borbó, que és impune encara que violés nens. Això diu la Constitució, i las leyes están para cumplirlas.

tracking