SEGRE
Josep Grau Santesmasses

Josep Grau Santesmasses

Creat:

Actualitzat:

No. la terra no és plana. No ens van tancar perquè som de Lleida. Les mascaretes no són inútils. No regalen pisos als immigrants. Acabo de reproduir (més o menys) un tuit de David Marín. I afegeixo: No. Elvis Presley no és viu. Jesús Gil tampoc. La Covid no és culpa del 8-M. Josep Pàmies no té raó. Ja som grandets. Ja n’hi ha prou de plorar com nens malcriats. De dir que el profe ens té mania. A Lleida no ens van tancar perquè som de Lleida. Això seria veritat si Barcelona hagués tingut la mateixa tensió hospitalària i no els haguessin tancat els bars, però de moment no ha passat. Compte: és probable que passi, però de moment no ha passat, i mentre no passi no m’agraden els prejudicis, i menys si són victimismes d’adolescents (de qualsevol edat).

A Lleida ens van tancar perquè teníem 4 plantes plenes de Covid entre Arnau i Santa Maria. El problema dels polítics no és aquest. El problema és que menteixen. Que la Generalitat mentia quan deia que ens prohibia la mobilitat –sabent que no podia fer-ho– perquè no volia que es digués que era incapaç de gestionar la crisi després de criticar Madrid. I que Madrid mentia quan deia que la Generalitat podia gestionar-la –sabent que no podia– perquè no volia menjar-se un nou confinament en què la gent no estaria per aplaudiments i resistirés.

A més de mentiders són inútils, perquè no van evitar l’arribada de centenars de sense papers en ple estat d’alarma. I a més són rucs, perquè limitar el servei dels bars a les terrasses només ho pot fer algú que no sap que a Lleida només hi ha quatre estacions si comptem la de trens i la d’autobusos, i és per convidar-lo a dinar a l’exterior a 42 graus, com ja han fet amablement els hostalers. I a més són covards perquè això és quasi el mateix que mantenir el tancament dels bars però no tenir valor de dir-ho. Tot això per no parlar d’haver assegurat el 15 de juliol que estava prohibit sortir de Lleida i 15 dies després, quan desenes de lleidatans de bona fe, altrament dits gilipolles, hem renunciat a anar a la muntanya o a la platja, dir-nos que podíem haver sortit perquè tothom té dret a fer vacances.

Això és ser inútil, mentider, ruc, covard i també gilipolles en un sentit que no té res a veure amb la bona fe.

M’ha sortit un article de capità Haddock.

tracking