SEGRE
Pregària i sagraments, claus.

Pregària i sagraments, claus.

Creat:

Actualitzat:

Les peticions i les exigències no són ocurrències dels pastors. Neixen de la voluntat de Jesucrist i ens afecten també, i sobretot, als responsables de les comunitats cristianes. El que us demanem ens ho hem d’exigir també nosaltres. Això d’alguna manera ens disculpa i ens impulsa de nou a sol·licitar de tots l’exemplaritat i l’autenticitat evangèlica.

Dic tot això per la següent informació que es converteix, al seu torn, en petició. Els bisbes de la Tarraconense hem acceptat amb entusiasme la proposta de l’Associació Bíblica de Catalunya en el sentit de ressaltar, una vegada més, a tots els cristians la importància fonamental de la Paraula de Déu com a llum i guia per a la vida. L’escolta, la lectura o l’oració que cadascú fa de la Paraula li possibilita la conversió personal i l’adequació de la seva vida. La proposta és molt senzilla però molt eloqüent: tots els centres de culte de les nostres diòcesis animaran a fer-se seva la Paraula en els comentaris i homilies d’un diumenge. El segon gest: organitzar activitats sobre la Bíblia durant una setmana.

El primer diumenge d’Advent, quan es comença l’Any Litúrgic amb un nou leccionari per a la celebració, serà el moment de la concreció de la proposta en les homilies i comentaris corresponents. La setmana posterior s’exposaran les bíblies a la catedral. Hi haurà també xerrades i cursets bíblics. En aquest breu comentari setmanal només pretenc transmetre uns consells que us han repetit moltes vegades: apliqueu a la vostra vida què s’ha après i escoltat de la Paraula. Per això:

- Procureu tenir una Bíblia a la llar i que tots els membres de la família n’estiguin assabentats.

- Acostumeu-vos a llegir cada dia uns quants versets de la Paraula de Déu.

- Ensenyeu a llegir als vostres fills i néts utilitzant els llibres bíblics.

- Acompanyeu els nens i joves de la catequesi amb lectures de la Bíblia.

- Pregueu uns minuts al dia fent ús de la Paraula de Déu.

- Escolteu amb molta atenció les lectures bíbliques en les celebracions comunitàries.

- Prepareu amb cura les lectures en públic des de l’ambó. Que tots us escoltin.

- Participeu en els grups bíblics i en les xerrades parroquials sobre la Bíblia.

- Deixeu-vos informar i formar pels que han estudiat ja la Paraula. Consulteu els dubtes.

- Ateneu amb bon ànim les homilies. Els sacerdots s’esforcen molt en la seva preparació.

- Que els leccionaris siguin guardats amb dignitat i exposats amb veneració.

Us demano molt o poc en aquest àmbit fonamental de la vida cristiana? Em sembla que tots els cristians s’haurien d’esforçar per complir-lo. Deia el papa Benet XVI: “Per assolir l’objectiu desitjat pel Sínode que tota la pastoral tingui un caràcter bíblic, cal que tots els cristians, i en particular els catequistes, tinguin una adequada formació” (VD 75).

Pregària i sagraments, claus.

Pregària i sagraments, claus.

Pregària i sagraments, claus.

Pregària i sagraments, claus.

Pregària i sagraments, claus.

Pregària i sagraments, claus.

tracking