SEGRE
La catedral de Lleida.

La catedral de Lleida.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

És una festa molt arrelada entre nosaltres i fa diversos anys que se celebra quan comença el curs pastoral. Pràcticament tots els col·laboradors dels diferents àmbits de la pastoral acudeixen a la catedral i, acompanyats per molts altres cristians, eleven les seves pregàries al Senyor i reben l’encàrrec de l’acció missionera per part del bisbe. És fonamental reconèixer que ningú se sent sol en la seva missió i que ningú predica un ensenyament propi com inspirat per si mateix. És una missió eclesial. Us recordo que el Catecisme, citant un text del Concili Vaticà II, afirma que “Enviada per Déu als Gentils a ésser sagrament universal de salvació, l’Església, per les íntimes exigències de la seva pròpia catolicitat, obedient al precepte del seu Fundador, s’esforça a anunciar l’Evangeli a tots els homes” (AG 1). Tot això respon al mandat del Senyor, “Aneu, doncs, a tots els pobles i feu-los deixebles meus” (Mt 28,19).

Molt resumidament podem dir que “Jesús és l’enviat del Pare. Des del començament del seu ministeri, va cridar els qui va voler ... instituir-ne Dotze perquè estiguessin amb ell i per enviar-los a predicar ... el ministeri dels apòstols és la continuació de la missió de Crist”. “Qui us acull a vosaltres, a mi m’acull” (Mt 10,40). Així ho van fer marxant a anunciar l’evangeli als quatre punts cardinals, amb la clara consciència que Crist estaria amb ells fins a la fi dels temps (Cf. Catecisme 858 i ss).

“I després varen ordenar que, quan ells fossin morts, d’altres homes de fiar s’encarreguessin de llur ministeri” (LG 20). És la línia d’actuació dels pastors, els actuals bisbes i els seus col·laboradors en el ministeri.

Tots els membres de l’Església, encara que de diferents maneres, tenen part en aquest enviament. És l’anomenada vocació a l’apostolat, activitat que tendeix a propagar el Regne de Crist per tota la Terra. Això exigeix la paraula i el testimoni de cada cristià perquè tots percebin l’amor de Déu i la seva salvació.

A l’enviament a la catedral ho tornarem a fer amb tots els col·laboradors de la nostra diòcesi i proposarem a la resta dels cristians una major resposta a la seva vocació i a la seva missió.

Acabo amb unes paraules del papa Francesc quan enviava els missioners de la misericòrdia fa dos anys: “Mira, Senyor, aquests servents teus, que vam enviar com a missatgers de misericòrdia, de salvació i de pau. Guia els seus passos amb la teva mà i sostenent-los amb la potència de la teva gràcia perquè no sucumbeixin davant el pes de les fatigues apostòliques. Ressoni en les seves paraules la veu de Crist i en els seus gestos el cor de Crist; i els qui els escoltin siguin atrets a l’obediència de l’Evangeli”.

Podeu comprovar que és una festa amb profund significat que ens compromet a tots per anunciar amb alegria i autenticitat allò que del Senyor hem après, pregat i celebrat.

La catedral de Lleida.

La catedral de Lleida.SEGRE

tracking