SEGRE

PROP DE VOSALTRES

Beatificació del metge Marià Mullerat

Beatificació del metge Marià Mullerat

Beatificació del metge Marià MulleratSEGRE

Creat:

Actualitzat:

L’arquebisbe de Tarragona ens convida a tots a participar en aquesta solemne festa cristiana, sobretot a aquelles comunitats diocesanes amb especial vinculació al màrtir o als seus familiars. És el nostre cas ja que una de les seves filles, Adela, resideix a la nostra ciutat i és feligresa de la parròquia de Sant Martí, on ha treballat incansablement, juntament amb les seves germanes, per recordar el testimoni de fe i el martiri del seu pare. En la celebració de la festa del titular de la parròquia, el dia 11 de novembre, vaig tenir ocasió de saludar la família de la filla. Feia pocs dies que s’havia fet pública la notícia i estaven tots contents i agraïts. Em sembla just dir que aquests sentiments d’alegria i d’agraïment els compartim tots els membres de la nostra diòcesi. En nom vostre ho vaig transmetre a la família.

Tots teniu constància del profund significat d’aquesta celebració. Es tracta de proclamar de manera solemne que algun fidel ha practicat heroicament les virtuts i ha viscut en la fidelitat a la gràcia de Déu; llavors l’Església reconeix el poder de l’Esperit de santedat, que està en ella, i el proposa com a model i intercessor. Us recordo que el procés perquè l’Església estudiï i determini la santedat d’alguna persona és llarg i rigorós. Ha establert quatre passos: Servent de Déu, Venerable, Beat i Sant.

En el cas que ens ocupa ara, el de la beatificació, consta també de quatre etapes: mostrar a la comunitat com a model de vida i l’estudi d’un presumpte miracle a causa de la seva intercessió; examinar per part de pèrits metges i teòlegs la veracitat i l’autenticitat de vida la responsabilitat de la qual assumeix la Congregació romana; aprovació per part del Papa del Decret determinant la data de proclamació; finalment la celebració de la cerimònia en la qual es comunica al món la inclusió del fidel proposat a la llista de beats.

Us resumeixo en poques línies la biografia del nostre futur beat. Marià Mullerat va néixer a Santa Coloma de Queralt el 24 de març de 1897. L’any 1914 va començar la carrera de medicina a la Universitat de Barcelona en la qual va obtenir la llicenciatura l’any 1921. Va contraure matrimoni amb Dolores Sans Bové a Arbeca, on va establir la seva llar i va exercir de metge així com en altres pobles veïns com Puiggròs i la Floresta. Del matrimoni en van néixer cinc filles. Es va comprometre intensament en la vida parroquial i va procurar donar testimoni d’un cristià íntegre. L’any 1924 va ser elegit alcalde d’Arbeca fins al mes de març de 1930. Durant la persecució religiosa de 1936 va ser conscient del perill que corria la seva vida a causa de la seva fe. Va intentar fugir però als pocs quilòmetres va decidir tornar al seu lloc per fidelitat als seus malalts. El van treure violentament del seu domicili el matí del 13 d’agost de 1936, després de venerar la imatge del Crist crucificat i de dir-li a la seva esposa: “Dolores, perdona’ls, com jo els perdono.” Amb cinc detinguts més el van portar a uns tres quilòmetres d’Arbeca on fou assassinat. La fama del màrtir va començar des d’aquest mateix dia i va augmentar amb el pas del temps. Gràcies, Senyor, per la seva vida. Marià, intercedeix per nosaltres.

Amb la meva benedicció i afecte.

Beatificació del metge Marià Mullerat

Beatificació del metge Marià MulleratSEGRE

tracking