SEGRE
Oportunitats per a l’estiu

Oportunitats per a l’estiuSEGRE

Creat:

Actualitzat:

L’actual vol ser un apunt agraït per a tots aquells que promoveu i participeu en les colònies d’estiu, amb nens, adolescents i joves, per suscitar virtuts solidàries i complementar l’educació rebuda a les aules durant el curs escolar.

Malgrat els canvis educatius, culturals i socials que es produeixen en el nostre entorn i les comparacions que tots aventurem entre el passat i el present –mai ens posem d’acord sobre què és millor– existeixen actuacions permanents que convé tenir en compte. Són aquelles que afavoreixen el desenvolupament integral de les persones, la solidaritat, la preocupació pels vulnerables, la compassió, la tendresa en les nostres relacions. Per descomptat les que possibiliten trobar-se amb Crist i fonamentar les motivacions i aspiracions de l’actuar en les seves paraules i accions que narren els evangelis i són transmeses per l’Església.

Els joves tenen moltes possibilitats d’ajudar els altres. Durant tot l’any i també en els mesos de descans estiuenc en el qual se’ls ofereix una clara oportunitat per prestar un preciós servei a la comunitat. Diu el papa Francesc en l’última Exhortació Apostòlica Christus vivit: “La joventut és un temps beneït per al jove i una benedicció per a l’Església i el món. És una alegria, un cant d’esperança i una benaurança.” (núm. 135). I més endavant escriu: “Créixer és conservar i alimentar les coses més precioses que et regala la joventut, però al mateix temps és estar obert a purificar el que no és bo i a rebre nous dons de Déu que et crida a desenvolupar el que val.” (núm. 161). Tant la motivació del període juvenil com el servei protagonitzat i unit al creixement són factors que humanitzen els diferents àmbits socials. Per això agraïm la dedicació de molts joves a les nombroses colònies d’estiu en les quals participen nens i adolescents. És cert que aquests dies són com un complement de les activitats educatives i lúdiques realitzades durant la resta de l’any en els respectius centres. Vull fer una crida a tots els joves de les nostres comunitats que participin d’aquesta experiència. Amb seguretat que els enriquirà també a ells i els disposarà anímicament per portar a terme tasques en altres institucions.

En moltes parròquies podran informar de totes aquestes activitats estiuenques. Teniu també els serveis de la Fundació Verge Blanca de l’Acadèmia, ubicada a la Casa de l’Església. Igualment coneixeu altres institucions que depenen de comunitats de Vida Consagrada o amb diferents formes d’espiritualitat eclesial. També hi ha agrupacions d’índole laïcal. Us recordo que existeixen altres serveis aptes per col·laborar: atenció a la gent gran, visites a malalts a domicilis i hospitals, pastoral penitenciària, treball a Càritas, Mans Unides, Fundació Jericó, Agrupació Vicenciana i moltes d’altres. L’horitzó és molt més ampli, no centrem la nostra crida només a la joventut. És un repte i un compromís que afecta tot cristià que vulgui respondre amb la seva pròpia vida a la fe rebuda en el baptisme.

tracking