SEGRE
Reflexions sobre participació

Reflexions sobre participacióSEGRE

Creat:

Actualitzat:

A partir de la informació que tots heu rebut, és convenient i responsable, per la meva part, que us animi a la participació. No desitjo que ningú se senti espectador de la nostra realitat eclesial, sinó actor en un gran repartiment que té com a protagonista principal Jesucrist. Ell és qui marca els ritmes dels temps, del llenguatge, dels silencis, de les pregàries, de les mil preocupacions i mancances dels germans, de la meravellosa i permanent celebració de la seva Passió, Mort i Resurrecció. És el centre i el fonament de l’Església i de la nostra vida cristiana. Contínuament ens demana, el mateix Senyor a cadascú de nosaltres, que siguem la seva ment, el seu cor, les seves mans i peus per continuar la seva obra en aquest temps i en aquest lloc concret on hem rebut el baptisme, ens han educat en la fe, hem posat a disposició dels altres les nostres qualitats i hem enfortit les comunitats de pertinença. Ara us demano que doneu un pas més en l’intent de confeccionar un pla pastoral per a un temps determinat.

La participació que us sol·licito té un mètode senzill d’actuació, que tots vosaltres coneixeu i que segur que ja l’apliqueu. Us el recordo.

Pregueu. Que l’oració sigui l’esperó principal de les vostres trobades. Al principi i al final. Els qui no pugueu trobar-vos a les reunions o escriure les vostres aportacions, dediqueu un temps i una sincera actitud de pregària per aquesta nostra intenció eclesial.

Parleu. M’agradaria que ho féssiu amb llibertat, amb sinceritat, manifestant sempre la vostra estima i el vostre respecte pels altres i per l’Església. Que les vostres paraules no siguin ofensives, malintencionades o falses.

Escolteu. És molt important exercitar l’escolta. Necessitem aprendre a guardar silenci quan els altres parlen i a escoltar les seves argumentacions. No pretenguem tenir sempre nosaltres la raó. No vulguem imposar les nostres idees. Escoltem, siguem humils i donem més importància a les opinions alienes.

Comprengueu les idees, accepteu els bons sentiments, acompanyeu els desitjos dels vostres semblants. Que el diàleg no sigui una espècie d’arma para atrinxerar-se o per dominar l’altre.

Busqueu sempre la unitat. Treballeu per la comunió. Tot això és un regal de Déu que estem obligats a desenvolupar amb el treball i l’esforç diaris. És també un repte.

Quants més participeu, més enriquidor serà el resultat final. Us agraeixo sincerament la vostra col·laboració. Es perllongarà durant tot aquest curs.

Reflexions sobre participació

Reflexions sobre participacióSEGRE

tracking