SEGRE
Comencem el curs amb esperança

Comencem el curs amb esperançaSEGRE

Creat:

Actualitzat:

És impossible oblidar les circumstàncies tan dramàtiques que el nostre món ha experimentat en aquests últims mesos, però l’actitud no pot portar-nos al descoratjament o a la desesperació. Tenim prou exemples del combat contra el mal, de la lluita fins a l’extenuació, de la solidaritat sense limitacions. I en això trobem també un motiu de satisfacció: la bona actuació de milions d’éssers humans, que són com una resposta a la gràcia de Déu que es mou enmig de nosaltres i ens impulsa a fer el bé sempre i en tot lloc.

Comencem amb l’esperança que tothom es trobi amb el Senyor i amb els altres germans en l’àmbit de la formació i de la catequesi, en l’àmbit de les celebracions i en l’activitat sociocaritativa. Sobretot de forma presencial, perquè ens vegem i ens escoltem, per resar junts i per comprovar les mancances de la nostra societat. És cert que algunes persones viuen amb por als contagis, bé sigui per l’edat o per alguna malaltia que arrosseguen des de fa temps. Però seguint les indicacions de les autoritats sanitàries no hem de dubtar de “normalitzar” la nostra vida diària i també, és clar, la nostra vida cristiana.

Esperem els pares per a la inscripció dels nens i joves a la catequesi de Comunió i de Confirmació. Les parròquies ja s’han organitzat per atendre aquest servei fonamental i els catequistes confien en una bona resposta. Ens hem preparat també per als grups de formació d’adults en les comunitats parroquials i en els moviments apostòlics.

La vostra presència enriquirà el diàleg i la cerca de la veritat. Així mateix, recordeu que l’IREL és la institució formativa per excel·lència de la nostra diòcesi, que ha valorat l’assistència a classe i vol servir tots els grups de la nostra societat per fer efectiva la relació fe-cultura.

Esperem que recupereu al més aviat possible la presència a les celebracions eucarístiques dominicals i que visqueu la Santa Missa amb gran intensitat els qui hi acudiu diàriament. Que participeu i acompanyeu els altres en els moments d’alegria o de dolor, en les noces o batejos, en els funerals i comiats de dol afrontant-los sempre amb esperança cristiana. Des d’ara quedeu convidats a les celebracions diocesanes: 30 de setembre, Festa de l’enviament; 12 d’abril, Missa Crismal; 28 de maig, Assemblea Diocesana. Ja concretarem les dades perquè tingueu una correcta informació també de la festa de l’Obertura del Sínode, el pròxim 17 d’octubre, a la nostra catedral.

Esperem que continueu interessant-vos pels necessitats de la nostra societat i per tots aquells que us demanin ajuda espiritual o material. Compartiu els vostres diners, col·laboreu amb el vostre temps, que la vostra caritat sigui constant. Coneixeu la gran quantitat d’institucions dedicades a promoure l’amor i la solidaritat que agrairan l’augment de socis, de simpatitzants, de donants circumstancials. No podem viure com a cristians oblidant la preocupació pels altres.

Així afavorim l’esperança que Déu ha dipositat en el cor humà.

Comencem el curs amb esperança

Comencem el curs amb esperançaSEGRE

tracking